Storskadereglerare Bygg


Gjensidige Försäkring är ett av Nordens största försäkringsbolag med verksamhet i Norge, Danmark, Sverige och Baltikum. Skadeförsäkring har varit vår kärnverksamhet i Norge i nästan 200 år. I Sverige etablerades Gjensidige Försäkring år 2006 och erbjuder försäkringsprodukter till privatpersoner och näringsliv med utgångspunkt i visionen ”Vi ska känna kunden bäst och bry oss mest”. Gjensidiges skadeavdelning består av ca 80 skadereglerare inom Motor-, Civil- och Företagsförsäkring.


Arbetsuppgifter

Gruppen Byggnad inom Skador arbetar med byggrelaterade skador inom såväl privat- som näringsliv. Våra kunder återfinns över hela landet och i de flesta branscher. I gruppen arbetar idag fem innetekniker/skadereglerare, en storskadereglerare, en skadespecialist/ besiktningsman, samt en chef, samtliga placerade i Stockholm. För att kunna vara på plats där det händer samarbetar vi därför med ett nätverk av upphandlade förtroendeentreprenörer, som tillsammans med våra medarbetare representerar Gjensidige i återställandet av en skada. Meps 2.0 är ett viktigt verktyg i vårt arbete att jobba processinriktat och effektivt.

Gjensidige växer och vi söker nya kollegor till Byggnad.

Som storskadereglerare ansvarar du för reglering av större skador (1 MSEK och uppåt) inom bygg och egendom, för såväl privat- som företagssegmentet. Du driver självständigt skaderegleringsprocessen, och involverar löpande såväl interna som externa intressenter för att arbetet ska flyta så smidigt som möjligt. När så behövs är du tillgänglig för externa möten på skadeplatsen, ute hos kund eller hos andra samarbetspartners. Löpande storskaderapportering ingår som en självklarhet i arbetet, och är en viktig komponent för att bygga en långsiktigt lönsam affär i Sverige.

Utöver ansvaret som storskadereglerare är du också en viktig del av gruppen Byggnad och samarbetet inom denna. Du bidrar med din kompetens och erfarenhet till att utveckla Gjensidiges byggskadeprocess, och de samarbeten vi har med våra förtroendeentreprenörer. Du delar gärna med dig av din kunskap, och kan då och då hålla utbildningar för dina kollegor.
Gjensidige är ett växande bolag, och representanter från skadeavdelningen deltar ofta i större upphandlingar och vid kundträffar. Som storskadereglerare är du en viktig del i vår försäljningsprocess, och vi tror att du brinner lite extra för att vara med och göra affärer.


Utbildning/bakgrund

För att passa för tjänsten har du arbetat som skadereglerare bygg och/eller egendom under några år. Du ska ha kommit i kontakt med skador i storskadesegmentet, och gärna ha erfarenhet av både privat- och företagskunder. Erfarenhet av entreprenadförsäkring är meriterande.

Du har erfarenhet av att planera och genomföra utbildningar inom ditt sakområde. I tidigare befattningar har du uppvisat en god förmåga att samarbeta, pedagogiska egenskaper och spridit din erfarenhet och kunskap på ett naturligt sätt till din omgivning.
Du har någon typ av eftergymnasial utbildning, gärna inom försäkring, men utbildning med inriktning mot byggteknik och/eller ekonomi är meriterande.


Personliga egenskaper

Som storskadereglerare möter du våra kunder i en utsatt situation och är en viktig bärare av Gjensidiges varumärke. För att förstå våra kunders behov behöver du vara lyhörd och smidig i umgänget med andra, ha lätt för att samarbeta, och på ett tydligt sätt kunna leda kunden igenom skaderegleringsprocessen.

Du är organiserad i ditt arbetssätt och kan prioritera arbetsuppgifter utifrån givna tidsramar. Genom dina tidigare erfarenheter förstår du företagsekonomiska principer, och är affärsmässig i ditt arbete. Du har lätt för att fatta beslut och vet när det är läge att informera och involvera olika intressenter inom och utanför Gjensidige.
Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet och tar ansvar för att kontinuerligt uppdatera dig inom ditt fackområde.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.


Sök aktuell tjänst