Två Analytiker till Moderna Försäkringar


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Nordens näst största försäkringskoncern. I Sverige är Moderna Försäkringar en utmanare på försäkringsmarknaden och erbjuder sakförsäkringar för företag och privatpersoner. De senaste åren har Moderna Försäkringar lanserat flertalet smarta försäkringslösningar på marknaden och med hjälp av ny teknik och digitala lösningar arbetar vi för att förändra den svenska sakförsäkringsmarknaden.


Arbetsuppgifter

Du blir en del av Nordens näst största försäkringssällskap, samtidigt som du kommer att vara en del av ett mindre och dynamiskt team i Sverige. Vår primära uppgift är att stötta verksamheten med aktuariella- och avancerade analyser.

Avdelningen ansvar för prognostisering, analys och uppföljning samt även för att säkerställa korrekt lönsamhet på såväl kund- som produktnivå.

Tjänsten är bred då du kommer att arbeta med samtliga produktområden inom Privatmarknad och Affinity. Du kommer att arbeta i en grupp med 8-10 medarbetare som innehåller aktuarier, analytiker, controllers och specialister inom datawarehouse.

Du arbetar nära dina kollegor inom gruppen där samtliga samarbetar intensivt med affärsverksamheten inom privat och affinity.

Dina primära uppgifter kommer att vara:
• Riskrelaterade statistiska analyser, exempelvis annullations-, merförsäljnings-, och kundsegmenteringsanalyser
• Ad hoc analyser och viss hjälp med datauttag till affärssidan
• Vidareutveckling av interna analysverktyg och data
• Stötta affärsenheterna med business case beräkningar
• Vara en partner till affärssidan avseende produkt och kund analyser
• Analyser av lönsamhet på produkt, portfölj och kundsegment

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du trivs med att arbeta nära affären. Det är viktigt att du ser potentialen i en affär samtidigt som du har en mognad och ett mod att ta diskussioner och ifrågasätta affärsverksamheten när så krävs.

Rollen kan även innebära en del kund- och partnerkontakter tillsammans med dina kollegor från affärssidan för att stötta och/eller presentera dina analyser.

I rollen har du ett självständigt ansvar och för det krävs att du är analytiskt och teknisk stark. Samtidigt är du affärsinriktad och vill arbeta med helhet. Tempot och utvecklingstakten på Moderna Försäkringar är hög och det är centralt att du trivs i en sådan miljö.


Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk examen inom matematik, statistik eller teknisk fysik.

Du har arbetat i motsvarande befattning inom försäkring, bank eller finans i tre år eller mer.

Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta i ett företag där det råder en stark utvecklingstakt och ett högt tempo.

Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter inom e-commerce eller retail kan det också vara en intressant bakgrund.


Personliga egenskaper

Du är lyhörd och flexibel och har lätt för att samarbeta med olika människor.

Personlig mognad och en hög integritet är centralt.

Du är analytiskt stark, har lätt för att dra slutsatser och för att komma vidare.

Du är lösningsorienterad, ansvarsfull och prestigelös.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts, tel: 076-777 03 65 eller Stefan Otterbeck, tel: 0707-72 77 11.


Sök aktuell tjänst