Specie Underwriter till Cargo & Specie


Försäkringsbolaget Inter Hannover, som från den 1 januari 2019 byter namn till HDI Global Specialty, är ett dotterbolag till ett av världens största återförsäkringsbolag, Hannover Re, och ingår i Talanxkoncernen. Talanx Group har en premievolym på drygt 33 miljarder Euro och är verksamt i mer än 150 länder över hela världen. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi tecknar såväl direktförsäkring som återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom flyg, marin, egendom, ansvar och liv.


Om Tjänsten

Är du en engagerad och flexibel lagspelare med hög affärsmässighet? Vår marinavdelning består av 17 personer och vi söker nu en Underwriter med inriktning mot Specie.

Som Underwriter inom marinavdelningen vidareutvecklar du Specieaffären tillsammans med övriga inom Cargo & Specieteamet. Vi har det globala ansvaret inom Hannover Re gruppen avseende försäkring och återförsäkring för Specie, som är samlingsnamnet på Londonmarknaden för försäkring av värde så som t.ex. transporter, hantering och förvaring av pengar, guld, ädelmetaller, diamanter, juveler och smycken men även värdefulla basmetaller. Du har löpande kontakter med våra affärspartners/mäklare på den internationella försäkringsmarknaden, främst i London. Du arbetar självständigt med eget ansvar och ingår i ett team som består av fyra medarbetare. Inom gruppen har vi möjligheten i ett eget globalt nätverk att utfärda lokala försäkringar i över 160 länder.

I tjänsten ingår ansvar över att utforma försäkringslösningar, utefter kundens behov. Du fokuserar på riskbedömning och sätter pris för rätt risk, involverar dig i försäkringsavtalsfrågor, förhandlar försäkringsavslut och drivs av att uppnå en bra affär för båda parter.

Resor ingår i tjänsten, främst till London men även inom Norden och internationellt.


Vi söker Dig

Du har erfarenhet av försäkringsbranschen med några år i rollen som Underwriter eller förmedlare inom Cargo, Financial Lines eller ansvarsförsäkring. Vidare har du en akademisk examen och goda kunskaper inom ditt specialistområde.

Du har förmågan att bygga kundrelationer, är affärsmässig och har ett lösnings- och resultatorienterat angreppssätt. Du visar stort engagemang och är genuint intresserad av ditt arbete. Det innebär att du gärna arbetar hårt för att nå dina mål och att du ofta tar initiativ till förbättringar, även utanför ditt ansvarsområde.

Du är också kommunikativ och lyhörd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast.


Vi Erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete i en internationell och spännande miljö. Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på Kungsholmen i Stockholm.


Urval sker löpande. Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Stefan Otterbeck på Qsearch, tel. 0707-72 77 11. Fackliga ombud FTF: Marie Clartstedt, kontaktas via växeln: 08-617 5400 SACO: Åse Lindberg, kontaktas via växeln: 08-617 5400


Sök aktuell tjänst