Advinans söker Key Account Managers


Vi är i grunden ett teknikbolag, som ligger i framkant inom förmånshantering och rådgivning- och kapitalförvaltning. Affärsidén är enkel – att genom modern teknik hjälpa arbetsgivare och deras anställda att hantera förmåner digitalt för att stärka medarbetarerbjudandet. Vi har ett speciellt starkt fokus på att göra de viktigaste förmånerna pension och försäkring begripliga genom att erbjuda digital rådgivning för alla. Genom låga och fullt transparenta priser och en fullt oberoende rådgivning gör vi det bästa för kunden.
Vi vinner absoluta merparten av affärerna i konkurrens med stora förmedlare och förmånsportaler. Den mest moderna plattformen i kombination med en integrerad lösning för pension och försäkring är oslagbar. Vi har en vinnande företagskultur kännetecknad av professionalism, driv och tydligt personligt ansvar.
Vi är reglerade av Finansinspektionen, har viktiga referenskunder inom alla viktiga segment och är inom kort lönsamma, och i grunden mycket starka ägare. Vi erbjuder en långsiktig tillväxtplattform för drivna personer med betydande möjligheter att utnyttja trend mot digitalisering i en stor, ineffektiv och lönsam industri. I Sverige och på sikt eventuellt internationellt. Vi är idag 22 anställda och sitter i moderna lokaler i Stockholms City och växer nu ytterligare för att möta mycket stor efterfrågan i marknaden.


Vill du vara med och utveckla framtidens företag inom förmåner?

Bolaget växer och expanderar nu sin säljorganisation, både med Företagsansvariga Säljare och Key Account Managers. Hos oss finns det stora möjligheter för dig att växa och utvecklas inom bolaget. Hos oss råder en hög affärsdriven kultur med stark teamanda. Vår säljorganisation består nu av fem personer och vi ska växa med ytterligare fyra personer.

Som Key Account Manager samarbetar du med Företagsansvarig Säljare på större konton och hanterar all administration under säljprocessen såsom att skapa offertunderlag. För befintliga kunder ansvarar du för att hålla presentationer och workshops, arrangera pensionsdagar, initiera flyttprocesser och agera specialist inom området. I rollen krävs ett sinne för ordning och reda och att vårda kundrelationer. Du säljer även in nya tjänster till dina befintliga kunder.

I rollen som Key Account Manager ser vi gärna att du har praktisk erfarenhet inom pension och försäkring – och har ett intresse för modern teknik då du arbetar nära vårt produktteam för att lösa specifika kundbehov. Som person är du strukturerad och har koll på detaljer. Du är komfortabel med kunddialog med seniora representanter från kund. Att hålla en dragning kring pension och försäkring för 100 tals åhörare ger dig energi för du kan göra skillnad.


Utbildning/bakgrund

Vi tror att du har kommit igång på ett bra sätt i din karriär. Du känner att du kan mer och vill komma in på ett företag där möjligheterna är obegränsade.

Det är positivt om du har en akademisk examen – men det viktigaste är att du har relevant erfarenhet och genuint intresse för pension & försäkring, och brinner för att hjälpa arbetsgivare och deras medarbetare.

Från tidigare befattningar har du påvisat mycket goda resultat. Du har administrerat komplexa kunder, du har arbetat nära säljare för att stänga affärer och du har haft kontinuerliga kunddialoger.

För rollen som Key Account Manager ska du ha arbetat inom pension- och försäkring under något eller några år. Du har din bakgrund från ett livförsäkringsbolag, försäkringsförmedlarföretag eller motsvarande.


Personliga egenskaper

Du gillar ordning och reda. Du har koll även om du har många bollar i luften.

Du gillar att arbeta med kunder. Att hjälpa en arbetsgivare att förbättra förmånshantering och hjälpa deras medarbetare ta tag i och förstå sin pension – och försäkringar ger dig energi.

Du är en duktig kommunikatör och talar självsäkert och obehindrat. Du har förmågan att fånga andras uppmärksamhet när du talar.

Du planerar den egna tiden effektivt och lägger upp ditt eget arbetsschema. Du prioriterar och förbereder dig i förväg liksom att du sätter realistiska tidsramar.

Du uppnår resultat och antar gärna utmanande uppgifter. Du ställer och överträffar utmanande personliga mål.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, email: lisa.robberts@qsearch.se, tel 076-777 03 65. Välkommen med din ansökan!


Sök aktuell tjänst