Säljare till Watercircles Försäkring


WaterCircles är ett försäkringsbolag som erbjuder privata sakförsäkringar för exempelvis bil, hem, villa och olycksfall. De tar ett aktivt ansvar för miljön och är miljöcertifierade enligt ISO 14001 vilket innebär att de har ett ledningssystem som ställer höga krav på sitt miljöarbete. Dessutom har WaterCircles försäkringar märkta med Bra Miljöval som är Naturskyddsföreningens egen miljömärkning. Företaget har varit verksamt sedan 2010 och riktar sig till aktsamma kunder som inte vill dela risk med mer skadebenägna personer. På så sätt kan de hålla nere skadekostnaderna och erbjuda konkurrenskraftiga priser med bra villkor. För WaterCircles är det också viktigt att ge sina kunder ett personligt bemötande med snabb service. När man som kund ringer svarar de exempelvis alltid inom 20 sekunder och man slipper omständiga knappval.


Arbetsuppgifter

Som säljare hos WaterCircles ingår du i försäljningsavdelningen som är uppdelad i två grupper som leds av försäljningscoacher. Bolaget har 16 säljare anställda av totalt ca 40 personer. WaterCircles kännetecknas av entreprenörskap och framåtanda samt en förmåga att snabbt gå från tanke till handling. Det råder en god stämning och en bra attityd bland medarbetarna och på företaget i stort.

I rollen som Säljare på WaterCircles arbetar du heltid med försäljning av flera varumärken.
Du arbetar företrädesvis med proaktiv outbound-försäljning som understödjs av riktade kampanjer. I ansvaret ingår på sikt också att ta emot inkommande samtal från potentiella/befintliga kunder.

Som nyanställd får du går en introduktionsutbildning för att lära dig produkterna, försäkringssystemen, försäkringsvillkoren, varumärkena, samtalsmetodik etc.


Utbildning/bakgrund

Eftergymnasiala studier är meriterande.

Ett krav är att du har arbetat i något eller några år som Säljare eller som Kundservicemedarbetare. Det är positivt om du har erfarenhet från försäkringsbranschen, livförsäkring, bank eller finans. Det viktigaste är din förmåga att åstadkomma långsiktigt starka försäljningsresultat.


Personliga egenskaper

• Initierar, driver och följer upp utveckling av säljprocesser och dialog med kund.
• Sätter höga mål och jobbar hårt och uthålligt för att uppnå dem.
• Tar arbete och prestation på allvar; sätter högsta prioritet på att uppnå mål och få arbete slutfört på ett strukturerat sätt.
• Är entusiastisk och positiv även i tuffa situationer.
• Arbetar konstruktivt under press, stress och vid misslyckanden.
• Strävar efter att etablera trovärdighet, förtroende och nå inflytande hos utvalda kunder eller kontakter.


Har du frågor om tjänsten eller processen kan du alltid ringa eller mejla till ansvariga rekryteringskonsult på Qsearch, Emma Rosén 0709 23 70 10, emma.rosen@qsearch.se


Sök aktuell tjänst