Tjänsten är tillsatt

Treaty Broker till Guy Carpenter


Guy Carpenter & Co AB utformar och levererar strategier, lösningar och service inom återförsäkring. Vi stöder våra kunders affärsstrategier och finansiella mål med moderna verktyg på återförsäkringsmarknaden. Våra kunder är försäkrings- och återförsäkringsbolag på den Nordiska marknaden och i Baltikum. Vi är den största återförsäkringsmäklaren i detta geografiska område. Guy Carpenter & Co. Inc har över 2600 anställda och kunder i över 100 länder. Vi ingår i MMC, den globala ledaren inom risk - och försäkringsservice. Besök oss gärna på: www.guycarp.com


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att ta ansvar för en del av Guy Carpenters kunders placering av återförsäkring och den tillhörande intäkt som genereras genom denna process . Du måste bygga upp goda relationer och ta fram bra återförsäkringsvillkor samt hela tiden motsvara och ofta överstiga kundens förväntningar och behov. Fokus kommer att ligga på att driva en säljprocess (tillsammans med kundteamet) i återförsäkringsmarknaden för att skapa bästa möjliga villkor för kunden.

Arbetet innebär kontinuerliga kundkontakter med försäkringsbolag i Norden samt internationella kontakter med återförsäkringsföretag och kollegor från andra Guy Carpenter kontor.

Mycket arbete med statistik och talserier kräver god analytisk förmåga och sinne/intresse för att se ”bakom” siffermaterialet.


Utbildning/bakgrund

Akademisk utbildning är ett krav. Jurist eller ekonom. Erfarenhet från återförsäkring är en merit, dock ej ett krav. Lämplig bakgrund kan vara från direktförsäkringsbolag där du jobbat som underwriter med internationella inslag alternativt att du har erfarenhet som mäklare även här med internationella inslag.


Personliga egenskaper

Viktiga egenskaper att som du bör besitta;

Analytisk
Starkt eget driv
Hög social kompetens
Situationsanpassad
Förtroendeingivande


Ytterligare upplysningar erhålles av Pär Pettersson på Qsearch, tel 070-773 17 07.