Tjänsten är tillsatt

Erfaren Livaktuarie/försäkringsmatematiker till Moderna Liv & Pension


Moderna Liv & Pension går sin egen väg. Vi fortsätter trampa ny mark för att erbjuda de bästa och mest innovativa paketeringarna av spar- och försäkringsprodukter på marknaden. Med Invik & Co. i ryggen har vi en stark finansiell koncern till vår hjälp. Sedan starten 2002 har vi hunnit få bra fart på vår affär. Noga utvalda fonder, låga avgifter och faktumet att vi inte har någon egen säljkår har hjälpt oss till framgång. Under 2007 har vi nått fantastiska marknadsandelar och kan konstatera att vi fortsätter vara våra konkurrenters mardröm.


Arbetsuppgifter

För att stödja inkommande affär och att möta de ökade kraven på uppföljning och rapportering från myndigheter och ägare anställer vi ytterligare en Livaktuarie/försäkringsmatematiker.

Förutom att delta i den löpande verksamheten är dina huvudsakliga arbetsuppgifter ansvaret för våra ekonomiska beräkningar. Detta omfattar lönsamhetsberäkningar, produktkalkyler, budget- och prognosberäkningar samt inte minst EEV-beräkningar. Det är av stor vikt att du har erfarenhet från liknande beräkningar sedan tidigare.

Tjänsten är placerad i Stockholm.


Utbildning/bakgrund

Du bör ha några års erfarenhet som Livaktuarie inom försäkringsbranschen.Det är meriterande om du har erfarenhet samt en god förståelse för redovisning då du kommer att ha en hel del kontakt med bolagets centrala ekonomifunktion.

Bu bör ha högskoleutbildning inom matematisk statistik. Om du har läst aktuariekurserna vid Stockholms Universitet och/eller om du har erfarenhet från Grupp- och riskförsäkring så är det meriterande.


Personliga egenskaper

Som person är du självgående och initiativtagande samt har förmågan att anpassa dig till ändrade förutsättningar då vi arbetar i en snabbrörlig och föränderlig miljö. Vidare så har du integritet, ett utpräglat logiskt tänkande och förmågan att i tal och skrift kunna presentera ditt arbete för personer med olika kunskapsbakgrund.


Ytterligare upplysningar erhålles av Karin Nilson på Qsearch, tel 0704-928998