Tjänsten är tillsatt

Två Skadereglerare


Gar-Bo är specialist på att trygga hela processen från husdröm till drömhus.
Vi erbjuder försäkringar, besiktningar, kontrollansvarig, service, utbildningar och goda råd till alla som bygger nytt, bygger om, köper eller säljer hus. Vi erbjuder också försäkringar och tjänster till småhusföretag, byggare och bostadsrättsföreningar.


Arbetsuppgifter

Rollen som Skadereglerare är en självständig roll där du förväntas strukturera och driva ditt eget arbete, men där vikten av samarbete och kommunikation med dina kollegor i gruppen är av vikt.

Du kommer att ansvara för att hantera och reglera Byggfelsskador, Färdigställandeförsäkring och Överlåtelseförsäkring. Du arbetar med hela skadeprocessen med allt från första kontakt till utbetalning.

En viktig del av rollen innebär dialog och service till kunder som är drabbade av skador. Detta arbete sker på telefon och du utgår från vårt kontor i centrala Stockholm.

För att lyckas i tjänsten har du ett stort intresse för kunden och en god förmåga att lyssna.

Gar-Bo erbjuder dig en stimulerande arbetsplats på ett företag i tillväxt. Hos oss är dina tankar och idéer är värdefulla och vi ser gärna att du tar en aktiv roll i utvecklingen.


Utbildning/bakgrund

För att jobba som skadereglerare hos oss ser vi gärna att du har en eftergymnasial utbildning och har arbetat som skadereglerare under några år och har då uppvisat yrkesskicklighet och ett gott omdöme.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av entreprenad- och/eller ansvarsskador, men du kan också ha din erfarenhet från ett annat försäkringsområde. Du ska ha gedigen kunskap och erfarenhet av att tolka villkor.

Utöver ovan har vi krav på goda kunskaper i svenska, B- körkort samt god IT-mognad.


Personliga egenskaper

För att passa i rollen som skadereglerare lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Då kundkontakten är central i rollen ser vi att du har lätt för att kommunicera i såväl tal som skrift för att kunderna på ett enkelt sätt ska kunna ta till sig din information. Du är serviceinriktad och inger förtroende.

Arbetet är självständigt och kräver drivkraft. Du trivs med att tala med kunder i telefon och det är viktigt att du stimuleras av detta. Som person måste du vara utåtriktad, kundfokuserad och ha lätt att samarbeta.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel: 0707-72 77 11.