Tjänsten är tillsatt

Claims Adjuster


Hannover Re är världens fjärde största återförsäkringsbolag med en premievolym på drygt 8 miljarder euro. Bolaget har ca 2000 anställda med kontor i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm arbetar 80 personer som bedriver försäkringsverksamhet inom Marin, Egendom, Liv och Flyg.

Stockholmskontoret ansvarar för Hannover Re:s flygförsäkring world-wide genom dotterbolaget Inter Hannover och har genom åren byggt upp ett namn i världsklass inom detta område. På avdelningen arbetar 20 personer. I norden är bolaget den ledande försäkringsgivaren och en av de 10 största på den internationella marknaden.


Arbetsuppgifter

I rollen som Claims Adjuster kommer du att arbeta med skadehantering och skadereglering av flyg- och flygrelaterade skador inom Norden. Detta innebär allt från skadebesiktningar på plats till förhandlingar och slutregleringar av skadefall. Du skall också fungera som stöd för Inter Hannover’s Claims Controller gällande administration, försäkringsjuridiska frågor, reservsättning för stora och komplicerade skador inom internationellt flyg och vara delaktig i genomgång av skadeportföljerna

I rollen ligger även att följa utvecklingen av försäkringsvillkor och klausuler, nationellt och internationellt, samt utvärdering av klausuler för främst nordiska klienter. I dina arbetsuppgifter ingår även att vidmakthålla kontakter med jurister och skadereglerare både internt och externt. Tjänsten medför ett visst resande.


Utbildning/bakgrund

Du har utbildning på minst gymnasienivå. Har du akademisk examen inom juridik, är det en merit. Du har ett flertal års erfarenhet av skadereglering, helst med teknisk inriktning. Det förutsätts att du är duktig på engelska.


Personliga egenskaper

Du är en duktig kommunikatör, både i tal och skrift. Du är utåtriktad, initiativrik och nyfiket lagd.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 070-772 77 11.