Tjänsten är tillsatt

ODIN växer och söker en driven Marknads- och Kommunikationsansvarig


ODIN är en ledande nordisk kapitalförvaltare med verksamhet i Sverige sedan 1990. Bolaget är ett helägt dotterbolag till SpareBank 1 Gruppen AS i Norge. ODIN har kontor i Oslo, Stockholm, Göteborg och Helsingfors. Tjänsten är placerad på ODINs kontor i Stockholm. På kontoret i Stockholm arbetar fem personer och på kontoret i Oslo arbetar cirka 60 personer.


Arbetsuppgifter

Är du är en strategisk doer som gärna antar utmaningar och vill bidra till att göra skillnad med hjälp av resultatinriktad kommunikation?

Som Marknads- och Kommunikationsansvarig på ODIN Fonder har du en bred roll och ansvarar för samtliga marknadsaktiviteter i Sverige. Du är kreativ och driftig och trivs med att arbeta fritt under ansvar.

Du har ett finger med i spelet i allt som har med marknadsföring och kommunikation att göra. Du kommer vara den drivande kraften för en effektiv och professionell kommunikation i teamet. Du organiserar framgångsrikt resurser, planerar aktiviteter och följer upp lagda planer.

Dina arbetsuppgifter består bland annat i att proaktivt initiera och producera nytt innehåll för våra digitala kanaler. Ansvar för uppdatering och utveckling av hemsidan med relevant innehåll ingår.

Du kommer att producera videomaterial och skriva säljande och informativa texter, pressmeddelanden, nyhetsbrev samt även redaktionella texter.

Du samarbetar med våra distributörer för marknadsföring/information om ODIN i deras kanaler.

Du ansvarar för att projektleda och genomföra stora som små kundevenemang.

Du kommer att planera och strukturera PR-arbete och vara en drivande kraft på det området.

Du tar ett helhetsgrepp om sociala medier och tar ansvar för strategi, genomförande, uppföljning och analys av planerade aktiviteter.

Du kommer också hålla i kontakter och upphandla tjänster från reklambyråer och liknande leverantörer.

Du kommer att arbeta nära VD, marknadsföringsfunktionen i Oslo samt övriga kollegor på kontoret i Stockholm. Tjänsten innebär både strategiskt och operativt arbete. Du rapporterar till VD.


Utbildning/bakgrund

Relevant universitetsexamen eller annan form av specifik utbildning inom marknadsföring till exempel från Berghs.

Du har minst fem års relevant arbetslivserfarenhet av kommunikation och marknadsföring med goda resultat, gärna i den finansiella sektorn.

Du är säljinriktad och har erfarenhet av onlinemarknadsföring, kundrelationsmarknadsföring och kampanjarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av digital kommunikation och tidigare framgångsrikt utvecklat kommunikationsstrategier för sociala medier.

Du har erfarenhet av att projektleda events.

Du har intresse för och kunskap i ekonomi. Erfarenhet av kapitalförvaltning är meriterande.

Du har erfarenhet från InDesign, Photoshop, email marknadsföringsprogram och uppdatering av hemsidor.

Du har intresse och känsla för grafisk design.


Personliga egenskaper

Du är en lagspelare som brinner för kommunikation som sätter kunden i centrum. Du tycker om att skriva och är en duktig stilist.

Som person är du kreativ och lösningsorienterad. Du får saker gjorda och trivs lika bra i grupp som med att arbeta självständigt. Du levererar i tid och är mån om att ditt arbete alltid ska hålla en hög kvalitet.

Du uttrycker dig klart, tydligt och övertygande i såväl grupp som på tu man hand.

Du är handlingskraftig och beslutsför och arbetar ihärdigt och effektivt även i motgång eller under press.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson, tel 0705-938766 eller Lisa Robberts, tel 076-7770365 på Qsearch.