Tjänsten är tillsatt

Administratör/Kundsupport


Advinans är ett nystartat rådgivnings- och kapitalförvaltningsbolag. Affärsidén är enkel – genom modern teknik ge gratis råd till alla, erbjuda billiga och bra pensions- och försäkringslösningar utan kick backs till mindre och medelstora företag. Advinans kommer även erbjuda rådgivning och förvaltning av privatsparande. Advinans rådgivning bygger på transparens och fakta. Advinans har anslutna experter från Handelshögskolan i Stockholm och Harvard Business School för att säkerställa kvalitet i alla råd. Advinans företagskultur kännetecknas av professionalism, driv och tydligt personligt ansvar. Advinans har mycket god finansiering från långsiktiga och väletablerade investerare. Advinans erbjuder en långsiktig tillväxtplattform med betydande möjligheter att utnyttja trend mot digitalisering inom bank och finans – i Sverige och eventuellt även internationellt på sikt.


Arbetsuppgifter

Tjänsten är hjärtat i försäljningsprocessen och således av yttersta vikt för Advinans.

Rollen som Administratör/Kundsupport innebär att möta både företags- och privatkunder via telefon och mail och ge dem en förstklassig service i alla lägen.

Den fartfyllda miljön inom området innebär att ingen dag är den andra lik. Här gäller det att du är trevlig, social, entusiastisk och professionell och har förmågan att behålla lugnet även i stressiga situationer. Du är van att ta ansvar, ge service och ta egna initiativ.


Utbildning/bakgrund

Det är positivt om du har en akademisk examen.

Du har arbetat inom sparande och pensionsområdet som kundservicemedarbetare eller Administratör under något eller några år.

Från tidigare befattningar kan du påvisa mycket goda resultat. Detta inbegriper färdigheter som noggrannhet, struktur, detaljkontroll, servicekänsla och pålitlighet.


Personliga egenskaper

Du är en duktig kommunikatör. Talar självsäkert och obehindrat. Har förmågan att fånga andras uppmärksamhet när du talar.

Tillhandahåller kvalitetsservice. Upprätthåller en hög professionell standard och får arbetet rätt vid första tillfället

Planerar den egna tiden effektivt och lägger upp ditt eget arbetsschema. Prioriterar och förbereder i förväg. Sätter realistiska tidsramar.

Prioriterar kunderna och är angelägen om att de är nöjda. Arbetar hårt för att tillfredsställa kundernas behov och ser om deras intressen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, tel 076-777 03 65.