Tjänsten är tillsatt

Senior Produktspecialist till Nordea Liv och Pension


Nordea Liv & Pension ska vara marknadsledande inom pension & försäkring. Vår sparandeportfölj består idag av kapitalförsäkringar, pensionsförsäkringar, tjänstepension och avtalspension, men förväntas växa både i volym och i varianter av produkter. Vi arbetar även aktivt med att skapa en bättre kundresa och kundupplevelse, där vi lägger stort fokus på digital transformation.
Arbetsuppgifter

Nu har du möjligheten att bli en del av ett växande område där du får vara med och utveckla våra försäkringslösningar för sparande. Vi söker dig som har erfarenhet av produktspecialist-rollen med stor erfarenhet inom tjänstepension och som vill spela en viktig roll i att ta Nordea Liv & Pensions sparprodukter till nästa nivå.

Som Senior Produktspecialist kommer du arbeta tillsammans med motiverade och engagerade kollegor med varierande bakgrund. Vi arbetar i en dynamisk organisation, där du får vara involverad i ett spektrum av utmanande och intressanta uppgifter och projekt.

I rollen som Senior Produktspecialist kommer du identifiera och driva utvecklingsområden inom sparandeförsäkring, arbeta med kravställning för förbättring och samtidigt uppdatera och säkerställa kvalitet i existerande försäkringslösningar.

Du kommer även att ansvara för:
◾ Produktutveckling inklusive framtagande av affärskrav.
◾ Innovativ produktförvaltning med utgångspunkt i kundresan och kundupplevelsen.
◾ Produktspecialistkunskap.
◾ Produktdokument och information.

Tjänsten är placerad i Stockholm.Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som tidigare arbetat som produktspecialist.

Du är van att självständigt driva utvecklingsarbete med dokumenterad erfarenhet från att driva förändringsarbete, med förmågan att hitta pragmatiska vägar framåt.

Du har en god kommunikativ förmåga, både i muntlig och skriftlig form och vi tror att du är den som genom driv, engagemang och kreativitet har förmågan att entusiasmera kollegor och driva utveckling av försäkringslösningar.

Du bevakar vad som händer i omvärlden inom ditt specialistområde och ser till att hålla dig uppdaterad. Du har intresse för affären och förstår affärsekonomiska principer.

Du trivs i umgänge med andra och har lätt för att samarbeta och skapa relationer.

För att lyckas i rollen har du även:
◾ En akademisk utbildning.
◾ Djup kunskap om och erfarenhet inom tjänstepension, försäkring och av att arbeta med
kapitalförvaltningsprodukter.
◾ Erfarenhet av produkt- och affärsutveckling, produktförvaltning samt effektivisering av processer.
◾ Erfarenhet av projektarbete och kravställning.
◾ Flytande kunskaper i svenska och engelska.har en akademisk examen .Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel. 0705-938766.