Tjänsten är tillsatt

AMF söker Verksamhetsarkitekt


AMF är pensionsbolaget med enkla och trygga tjänstepensionslösningar med hög avkastning till låg kostnad.
AMF är ett livförsäkringsaktiebolag som till lika delar ägs av LO och Svenskt Näringsliv. Bolaget drivs enligt ömsesidiga principer, vilket betyder att AMFs vinster i sin helhet tillfaller spararna. AMF har cirka 350 medarbetare. Som ett av Sveriges ledande pensionsbolag är AMF en av de största ägarna på Stockholmsbörsen. Bolaget förvaltar över 500 miljarder kronor (2014-12-31) i aktier, fastigheter och räntebärande papper åt cirka 4 miljoner sparare.


Arbetsuppgifter

Som verksamhetsarkitekt arbetar du tillsammans med andra verksamhetsutvecklare i gruppen ”Förvaltning & Verksamhetsutveckling” inom Försäkringsadministration.

Du har leveranser i projekt och i linjeverksamheten till primärt AMF:s försäkringsadministrations processer, men även behovsbaserat till andra intressenter i organisationen.

Du kartlägger och analyserar vilka förändringar som ger mest nytta för verksamheten utifrån förståelsen om hur det påverkar kunden, vårt erbjudande, vår organisation och våra arbetssätt.

Du arbetar med processer, organisation, arkitekturmålbilder och tillhörande struktur. Fokus är på att ta fram målbilder för våra viktigaste verksamhetsprocesser och begrepp, kopplat mot våra strategier och våra verksamhetsmål. Med detta som verktyg säkerställer du att vi tar fram effektiva lösningar och förändringar i nära samarbete, i team, med IT-arkitekter och andra arkitekter inom AMF.

Tillsammans med övriga verksamhetsarkitekter har du ansvar för metod och verktyg för verksamhetsarkitektur och tillhörande förvaltning och förädling av metoder och modeller samt delar av strukturkapitalet.


Utbildning/bakgrund

Relevant akademisk examen.

Vi söker dig som har gedigen kunskap och minst några års erfarenhet som verksamhetsarkitekt.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom försäkringsbranschen, framför allt inom livförsäkring, gärna med fokus på processutveckling och målanalyser.

Vi ser gärna att du har så bred erfarenhet som möjligt, till exempel från områdena Produkt och/eller Administration.

För att lyckas i tjänsten är det en fördel om du är van vid att organisera och leda projekt liksom av att leda workshops.

Du är van vid att arbeta självständigt med kartläggnings- och utredningsarbete, analys, sammanställning av analysen samt med att presentera slutsatserna för beställaren.

Du har i tidigare tjänster uppvisat hög grad av personlig mognad.


Personliga egenskaper

Du är strukturerad och organiserar resurser, planerar aktiviteter, sätter upp tidsramar samt följer upp planer.

Du har en god analytisk förmåga.

Det är viktigt att du är skicklig på att uttrycka dig i både muntlig och skriftlig form. Du uttrycker dig tydligt och övertygande såväl i grupp som på tu man hand.

Du beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter.

Du är skicklig på att skapa förtroende och relationer. Tillsammans med andra är du lyhörd och smidig i umgänget, visar respekt och har lätt att samarbeta.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, tel 076-777 03 65.