Tjänsten är tillsatt

Internrevisor till ett internationellt återförsäkringsbolag


Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 500 anställda i gruppen som inkluderar kontor i bland annat New York, Bermuda, London och Singapore. Sedan april 2016 ägs Sirius av CMIG International, ett Singapore-baserat investmentbolag.


Arbetsuppgifter

Vi söker en Internrevisor till vårt globala internrevisionsteam i Sirius koncernen. Sirius befinner sig i en förändringsprocess och verksamheten ska växa. Vi söker därför dig som trivs att arbeta med förändring i en internationell miljö.

Internrevisionens roll är att förbättra samt hjälpa Sirius att uppnå sina mål genom att på ett systematiskt och sätt utvärdera och förbättra effektiviteten i riskhanterings-, kontroll och styrningsprocesser. Tjänsten innebär att du kommer att delta i, samt ta ansvar för, olika revisionsuppdrag. Du kommer att genomföra alla typer av revisioner för att utvärdera om kontroller och processer är i enlighet med gällande riktlinjer, rutiner och lagstiftningar.
Du kommer självständigt utföra testning av bolagets interna kontrollmiljö och baserat på resultatet föreslå förbättringar. Du är baserad i Stockholm, men rollen är global och regelbundna resor ingår.


Utbildning/bakgrund

För att trivas i denna roll förmodar vi att du har en akademisk examen samt 2-4 års erfarenhet från intern- och/eller externrevision. Du vill fortsätta att utveckas inom internrevision och få vara med att bidra med effektivisering och förbättring. Du har erfarenhet av risk-, redovisning-, och regelverksområdet. Du är van att arbeta i en verksamhet där engelska är koncernspråk. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom den finansiella sektorn och det är meriterande om du har erfarenhet av försäkring.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som har ett intresse för den finansiella sektorn och dess regelverk, verksamhet och produkter. Du är analytisk med risk och kontrollfokus. Du sätter dig snabbt in i nya arbetsuppgifter, tänker processorienterat och genomför ditt arbete strukturerat. Du är ansvarsfull och kvalitetsmedveten. Som person är du kommunikativ, utåtriktad och har lätt för att samarbeta, samtidigt som du har hög integritet och kan arbeta självständigt när så krävs.


Vi ser fram emot din ansökan snarast då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. För frågor kontakta Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.