Tjänsten är tillsatt

Riskingenjör


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 3000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.


Moderna Försäkringar Företag & Industri vill vara det personliga alternativet. Vi varken är eller vill vara som de andra försäkringsbolagen. Ett bolag där vi alla vill göra skillnad. Vi älskar försäkringar och med personligt engagemang vill vi erbjuda de bästa lösningarna till förmedlare och kunder.


Ansvar och arbetsuppgifter

Riskingenjörerna finns inom enheten Property på Företag & Industri. Propertyavdelningen består idag av 12 personer varav 2 är riskingenjörer. Den aktuella tjänsten kommer att vara inriktad på den affär som tecknas inom hela Företag & Industri men med särskilt fokus på större företag samt företag med internationella försäkringsprogram. Du kommer att rapportera till chefen för Propertyavdelningen.

Du kommer som Riskingenjör ha en central roll vid nyteckning och förvaltning av större försäkringsavtal inom företags- och industrisegmentet. Du kommer huvudsakligen att vara engagerad i att genomföra riskanalyser avseende brand-, maskin- och avbrottsexponeringar mot större företagskunder och värdera dessa utifrån gällande policy, riskstrategi, affärsstrategi, resultatmål etc. I arbetsuppgifterna ingår också att upprätta storskadepotentialer för egendoms- och avbrottskador.

I rollen ingår att göra riskanalyser på enskilda anläggningar, men även för riskerna inom en hel koncern på en övergripande nivå.

Du kommer att bedöma risker på kundanläggningar, samla in relevanta uppgifter samt analysera och dokumentera resultatet. Med detta som underlag utarbetar du riskprofilrapporter till kollegor inom underwritingavdelningarna som grund för riskurval, utformning av försäkringsavtal och premiesättning. Efter kundbesök kommer du också att upprätta och kommunicera skadeförebyggande rapporter till befintliga kunder och samarbeta med dessa för genomförande av skadeförebyggande åtgärder. Du kommer även att bidra till en ökad intern kännedom om dina kunder med syfte att utveckla kunderbjudanden samt att öka genomslagskraften hos befintliga kunder.

Arbetet innebär resande både inom Sverige samt utomlands.


Din profil

Vi söker dig som har en högskoleexamen från Brandingenjörs- riskhanteringsprogram, alternativt annan teknisk högskoleexamen i kombination med ett antal års erfarenhet av riskingenjörsarbete inom större tillverkande industri. Tjänsten har ett stort fokus på direkta kundkontakter och förutsätter, utöver att du har en dokumenterat god teknisk kompetens, att du är en duktig kommunikatör och är van vid omfattande kundkontakter. Du har en strukturerad, analytisk och affärsmässig läggning, samt god social kompetens med omvittnat god förmåga att samverka i en matrisorganisation. Du uttrycker dig väl i tal och skrift avseende både svenska och engelska och innehar B-körkort.

Tillträde enligt överenskommelse


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, tel 076-777 03 65.