Tjänsten är tillsatt

Danske Finans söker Försäljningschef Bankdistribution


Danske Finans ansvarar för produktområdena leasing, avbetalning, kontraktsbelåning och fakturafinansiering inom Danske Bank. Försäljningen sker såväl via bankens företags- och privatkontor som via säljfinansiering för återförsäljare av olika former av utrustning. Affärsvolymen är på cirka 15 miljarder och vi är drygt 40 medarbetare.

Vi tar nu nästa steg för att förverkliga våra ambitiösa tillväxtmål och ökar fokuseringen på vårt säljarbete. Vi söker därför en försäljningschef till affärsområdet Bankdistribution då vår nuvarande chef planerar att gå vidare till nya utmaningar inom vår organisation.
Är du en inspirerande ledare med erfarenhet av försäljning av finansiella produkter och tjänster? Då kanske du är vår nya försäljningschef!


Arbetsuppgifter

Som försäljningschef Bankdistribution har du affärs- och resultatansvar för försäljningen via bankens svenska bankkontor. Affärsområdet utgör idag mer än hälften av vår samlade finansieringsvolym och målet är en årlig tillväxttakt på mer än 10 %.

Du planerar, leder och följer upp insatsen i säljteamet som består av sex erfarna och kompetenta medarbetare. En viktig uppgift är att leda arbetet med att implementera vår nya säljmodell med ökat fokus på proaktivitet och bearbetning av potentiella kunder. Tjänsten innebär även personligt ansvar för försäljningen av vår nordiska cross border leasingprodukt. Du driver utvecklingen av verksamhetens digitala marknadsföring och stödjer utvecklingen av vår Sales Support-funktion till att bli mer affärsinriktad och ta en mer säljorienterad roll.

Du får en unik möjlighet att vara med att driva utvecklingen i ett av Danske Banks kärnområden och att vara drivande i att skapa en kraftig tillväxt inom ditt specifika affärsområde. Våra tillväxtambitioner för Danske Finans är en direkt förlängning av de högt ställda mål vi har för hela den svenska verksamheten i Danske Bank.

Du ingår i ledningsgruppen för Danske Finans Sverige och rapporterar till chefen för Danske Finans Sverige. Medarbetarna i säljorganisationen finns i Göteborg, Linköping, Jönköping, Malmö, Stockholm och Örebro. Basen är i Stockholm och tjänsten innebär en hel del resor.


Utbildning/bakgrund

Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur. Vi söker efter en medarbetare som brinner för utveckling, både av sig själva och av våra affärer.

För dig som tycker om utmaningar och strävar efter att växa inom ditt arbete ges du möjlighet att med ett slagkraftigt erbjudande möta både nya och befintliga kunder inom banken.

Som ledare i Danske Bank inspirerar du dina medarbetare att lyckas och hjälper dem bygga en karriär i banken. Vi erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till vår framtida utveckling.

För att trivas i den här rollen har du erfarenhet av att arbeta med försäljning av finansiella produkter/tjänster, och det är en fördel om du har erfarenhet av att leda en säljorganisation. Du har gedigen erfarenhet av arbete med finansbolagsprodukter (minst fem år) och det är bra om du har din erfarenhet från en bankorganisation. Du har en relevant akademisk utbildning.


Personliga egenskaper

Du är strukturerad och har lätt för att organisera resurser och planera aktiviteter.

Du sätter upp tidsramar och följer upp planer. Du är kommunikativ och uttrycker dig klart, tydligt och övertygande såväl i grupp som på tu man hand.

Du är mål- och resultatorienterad och motiverar dagligen medarbetare till nya affärer och ger dem de befogenheter som krävs för att de ska kunna lyckas med uppgiften.

Du är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta igång aktiviteter. Du har ett stort engagemang och motiverar dig att arbeta hårt för att nå målen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.