Tjänsten är tillsatt

VD Inköp till HSB ProjektPartner AB


HSB ProjektPartner är HSBs gemensamma affärsbolag ägt av 32 regionala HSB-föreningar. Inom HSB ProjektPartner finns kapital och kompetens som bidrar till att skapa det attraktiva och trygga boende som dagens och framtidens medlemmar efterfrågar.

All bostadsproduktion sker i partnerskap med HSB-föreningarna för att på så sätt kombinera föreningarnas lokala förankring och kunskap med HSBs samlade resurser.

HSB ProjektPartner, med sin personalstyrka om ca 60 medarbetare, hade under 2008 en omsättning på ca 781,7 miljoner kr. HSBs kärnvärderingar, Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan, ligger till grund för det personalarbete som bedrivs inom HSB ProjektPartner. Vår medarbetarstrategi bygger på att skapa delaktighet och motivation. I vårt ansvar som arbetsgivare ligger fokus i att skapa goda förutsättningar för medarbetarnas hälsa, välbefinnande och personliga utveckling.


HSB ProjektPartner söker nu en VD till HSB Inköp, då vår nuvarande kollega inom kort
går i pension. HSB Inköp är det bolag inom HSB ProjektPartnerkoncernen som verkar som HSB
gemensamma inköpsbolag med uppgift att teckna förmånliga tjänste- och produktavtal inom byggande, boende, förvaltning och administration. Visionen är att bidra med ett mervärde för hela HSB och uppnå lönsamhet genom samverkan.


Ansvarsområden/arbetsuppgifter

VD:n ingår i HSB ProjektPartners ledningsgrupp. Tjänsten innebär personal-, budget och resultatansvar. Du kommer att ha många olika affärsrelationer via direkt kontakt med HSB föreningar samt olika aktörer inom tjänste- och leverantörsmarknaden. Inom ramen för ditt ansvar ligger strategisk verksamhetsutveckling. Placeringsort, Stockholm.


Utbildning/bakgrund

Du har minst fem års yrkeserfarenhet inom inköpsområdet med en relevant akademisk examen, exempelvis som civilekonom/civilingenjör med inriktning på inköplogistik. Du kan visa på ett dokumenterat bra inköpsresultat från dina tidigare arbetsgivare och du är säker i din ledarroll. Erfarenhet från bygg-/fastighetsbranschen ser vi
som meriterande.


Personliga egenskaper

Du bör vara en affärsman/kvinna som gillar att bygga verksamhet, är en van föredragshållare och bra på att se affärsmöjligheter. Att flytta fram positionerna och vara innovativ är något som du drivs utav. Vi tror att du är en positiv och ödmjuk person som är van att bygga affärsrelationer och att du kan konsten att bemöta människor.


I denna rekrytering samarbetar vi med Qsearch varför du ombedes att skicka din ansökan till rekryteringskonsult Eva Karlsson; eva.karlsson@qsearch.se. Du är också välkommen att ringa till Eva; 0739-69 65 55. Välkommen med din ansökan senast den 5 juni, 2009.