Tjänsten är tillsatt

Moderna Försäkringar söker Business Controller/Analytiker


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 4000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.


Din roll

Vi söker nu en Business Controller för uppföljning och rapportering inom Moderna Privat. Vi ser controllingarbetet som en central del i att nå våra långsiktiga mål. Med rätt analyser och beslutsunderlag har vi möjlighet att bygga en verksamhet i världsklass.

Ditt primära ansvarsområde innefattar affärsuppföljning och rapportering, daglig-, vecko- och månadsvis uppföljning och rapportering till olika delar av organisationen. Du kommer att arbeta med analyser utifrån exempelvis annullationsgrader, försäljning och skadeutveckling. Vidare kommer du att ansvara för upprättande av business case samt uppföljning av dessa.

Du kommer att rapportera till chefen för Analys & Uppföljning och ingå i ett team med Aktuarier, Controllers och Data Warehouse Specialister. Enheten består idag av totalt 8 personer och sitter i Stockholm respektive Malmö.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med stora delar av organisationen och du förväntas agera bollplank och aktivt bidra till utveckling av verksamheten. Det innebär också ad hoc analyser och viss hjälp med datauttag till affärssidan samt budget- och prognosarbete.


Din profil

Du har gärna några års erfarenhet av försäkringsverksamhet eller liknande, med god förståelse för vad som driver resultat. Du har akademisk examen, gärna med inslag av ekonomi.

Du behöver vara van vid att arbeta med databaser, stora datamängder samt att skapa automatiska rapporter. Du är en avancerad användare av Excel och det är meriterande om du har erfarenhet av programmering och arbete med SAS.

Som person är du driven och leveranssäker, innovativ och engagerad. Utöver det har du en mycket god känsla för struktur och prioritering. Du besitter en stor analytisk kompetens. Du tycker om att arbeta med ambitiösa mål och har hög lojalitet. Du är prestigelös och har god förmåga att hantera interna intressenter. Ditt arbetssätt är självständigt, proaktivt och visar på en vilja att ta stort ansvar, såväl för drift som för utveckling av verksamheten.


Vi erbjuder

Ett spännande jobb där du både har möjlighet att gå på bredden och jobba med en fullsortimentsportfölj samt att gå på djupet inom respektive produktområde. Vi erbjuder ett jobb med stort inflytande på Modernas lönsamhet och affär, samt ett nära samarbete med samtliga delar i ett försäkringsbolag, såsom produktspecialister, skadereglerare, sälj, marknad och kundservice. Här möter du hela kedjan varje dag.

Vi verkar i en bra arbetsmiljö där dynamiken och flexibiliteten hos ett mindre företag kombineras med stabiliteten hos en stor ägare.

Tjänsten är tillsvidare på heltid med placering i Stockholm alternativt Malmö.


Ytterligare upplysningar erhålles av Anna Enggren Johanson på Qsearch, tel 076-119 61 97.