Tjänsten är tillsatt

Skadespecialist General Aviation


Försäkringsbolaget Inter Hannover är ett helägt dotterbolag till världens tredje största återförsäkringsbolag, Hannover Re. Hannover Re gruppen har en premievolym på ca 17 miljarder euro och ca 2 500 anställda världen över. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi är verksamma inom såväl direktförsäkring såsom återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom Marin, Flyg, Egendom, Ansvar och Liv.


Arbetsuppgifter

Är du en engagerad person som vill arbeta i en internationell och spännande miljö? Som Skadespecialist General Aviation hos Inter Hannover får du möjlighet att kombinera din passion för flyg med dina tekniska kunskaper och göra verklig nytta för våra kunder.

Du arbetar med skadehantering och skadereglering av flyg- och flygrelaterade skador, främst inom Norden. Konkret innebär det allt från skadebesiktningar på plats till förhandlingar med verkstäder och slutregleringar av skadefall. I din roll ingår även att utvärdera och följa utvecklingen av försäkringsvillkor och klausuler, nationellt och internationellt. Du har många olika kontaktytor, både internt och externt, och samarbetar med underwriters, tekniska specialister, jurister och skadereglerare.

Vidare så är du ambassadör för Inter Hannover i relevanta branschforum och delar med dig av dina kunskaper genom att agera föreläsare och utbildare inom skador och försäkring.

En del resor ingår i tjänsten, främst inom Norden men också i Europa och övriga världen. Övrig tid sitter du i våra ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm.


Utbildning/bakgrund

Du har en teknisk utbildning såsom ingenjör, flygtekniker, pilot eller motsvarande samt gedigen teknisk erfarenhet och kunskap avseende flygplan och flygmotorer. Det är meriterande om du dessutom har flygcertifikat och/eller juridisk kompetens.

Idag arbetar du till exempel som teknisk chef, verkstadschef eller som flygplanskunnig skadereglerare.


Personliga egenskaper

Du är driven och genuint intresserad av ditt jobb. Det innebär att du gärna arbetar hårt för att nå dina mål och ofta tar initiativ till förbättringar. Du är affärsinriktad med förmåga att se helhet och samband och har god erfarenhet från förhandling.

Som person är du kommunikativ och utåtriktad. Du är lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. Du uttrycker dig klart, tydligt och övertygande på både svenska och engelska.

Vidare är du noggrann, analytisk och tekniskt kunnig. Du har en god administrativ förmåga och är strukturerad i ditt arbetssätt.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.