Tjänsten är tillsatt

Falck Försäkring söker Ansvarig för Riskfunktionen/Aktuarie


Falck Försäkringsaktiebolag är ett svenskt skadeförsäkringsbolag som erbjuder produkter i form av vägassistansförsäkringar primärt inom Sverige. Bolaget har sedan mitten av 1990-talet varit den största leverantören av trygghet i form av vägassistans i Sverige. Bolaget har idag ca 300 000 kunder.

Falck Försäkringsaktiebolag är en del av Falck Group som sysselsätter ca 38 000 anställda och har verksamhet i 46 länder.


Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ansvar för att skapa struktur och process för identifiering och hantering av verksamhetens risker.

Du arbetar med uppföljning och rapportering av affärsrisker, operativa risker och försäkringsrisker till ledning och styrelse. Bland uppgifterna ingår rapportering till Finansinspektionen.

Du har ansvar för ORSA-processen och rapportering av denna.

Tjänsten innebär att du arbetar operativt med traditionella aktuariella uppgifter.


Utbildning/bakgrund

Vi ser gärna att du har examen inom matematisk statistik, civilingenjörsexamen eller motsvarande. Det är bra om du har läst aktuarieprogrammet.

Du har minst några års erfarenhet av erfarenhet av arbete i riskfunktion.
Det är meriterande med erfarenhet av aktuariellt arbete inom Sakförsäkring, gärna från arbete med både prissättning och reservsättning.

Eftersom du har ett nära samarbete med andra i organisationen och rapporterar till ledning och styrelse är det viktigt att du i tidigare tjänster visat prov på god samarbetsförmåga, mognad och självständighet.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kvalitetsmedveten och noga med att normer för kvalitet och produktivitet upprätthålls.

Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt fackområde.

Du har en god analytisk förmåga och gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant information.

Du förstår affären och kan tillämpa affärsmässiga och företagsekonomiska principer.

För att lyckas hos oss är det viktigt att du är lyhörd och smidig i umgänget med andra, tycker om och har lätt för att samarbeta och vill bidra med din entusiasm.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.