Tjänsten är tillsatt

Nordnet söker Compliance Officer


På Nordnet tror vi på att det vi gör har betydelse. Vi brinner för vårt arbete, inspirerade av den inverkan det har på vår verksamhet och våra kunder. Nordnet grundades med en passionerad tro på att den hierarkiska finansbranschen kunde förändras och vi blev en del av att omdefiniera branschen när vi gav kunderna makt över sina egna besparingar.
Hos oss blir du en del av en resa som bara börjat. Att vara ledande inom innovation, teknik och produktutveckling kommer ta oss dit vi vill. Vi är 450 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi samarbetar, utbyter idéer och använder våra spetskompetenser för att hela tiden förbättra mötet med våra kunder och målgrupper. Öppen kommunikation, kreativitet och engagemang är viktiga delar av vardagen på kontoret.
Nordnet Stockholm sitter i moderna och trevliga lokaler vid Alvik Strand och kommer att flytta till Alströmergatan 39 på Kungsholmen i början av 2018.

Besök oss på www.org.nordnet.se, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi.


Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i Compliancefunktionen som består av fem medarbetare inklusive ansvarig för funktionen. Funktionen har i uppgift att etablera och upprätthålla en god regel-efterlevnadskultur inom Nordnet.

Du följer regelutvecklingen inom aktuella områden och håller dig uppdaterad på förändringar. En viktig uppgift är att analysera vilka konsekvenser regelförändringar kan få för Nordnets verksamhet.

Du agerar rådgivande, vägledande och stödjande såväl som kontrollerande för att säkerställa regelefterlevnad.

Du har ansvar för att utveckla och implementera effektiva processer för compliancearbetet liksom att identifiera compliancerisker.


Utbildning/bakgrund

Du har en relevant akademisk examen.

Det är viktigt att du har arbetat i minst några år som compliance i den finansiella sektorn.

Vi ser det som mycket positivit om du har arbetat inom bank/-och eller värdepappersverksamhet.

Du kan också ha din erfarenhet från arbete som konsult med inriktning på compliance inom bank/värdepapper eller ha arbetat med regelefterlevnadsfrågor på Finansinspektionen.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är insatt i aktuella regelområden och förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet. Du har ett genuint intresse för finansiella regelverk och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt fackområde.

Du har en god analytisk förmåga och drar lätt slutsatser och förstår sammanhang.

Eftersom mycket i rollen handlar om kommunikation är en förutsättning att du är skicklig på att uttrycka dig, både i tal och skrift. Du förklarar på ett pedagogiskt sätt och anpassar ditt uttryckssätt efter mottagaren.

Tillsammans med andra är du lyhörd och smidig, visar respekt och har lätt att samarbeta.

Du har en stark inre motor, tar egna initiativ och är handlingskraftig.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.