Tjänsten är tillsatt

Nordnet söker Compliance Officer med inriktning på Försäkring


På Nordnet tror vi på att det vi gör har betydelse. Vi brinner för vårt arbete, inspirerade av den inverkan det har på vår verksamhet och våra kunder. Nordnet grundades med en passionerad tro på att den hierarkiska finansbranschen kunde förändras och vi blev en del av att omdefiniera branschen när vi gav kunderna makt över sina egna besparingar.
Hos oss blir du en del av en resa som bara börjat. Att vara ledande inom innovation, teknik och produktutveckling kommer ta oss dit vi vill. Vi är 450 medarbetare i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn. Vi samarbetar, utbyter idéer och använder våra spetskompetenser för att hela tiden förbättra mötet med våra kunder och målgrupper. Öppen kommunikation, kreativitet och engagemang är viktiga delar av vardagen på kontoret.
Nordnet Stockholm sitter i moderna och trevliga lokaler vid Alvik Strand och kommer att flytta till Alströmergatan 39 på Kungsholmen i början av 2018.

Besök oss på www.org.nordnet.se, www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi.


Arbetsuppgifter

Tjänsten ingår i Compliancefunktionen som består av fem medarbetare inklusive ansvarig för funktionen. Funktionen har i uppgift att etablera och upprätthålla en god regel-efterlevnadskultur inom Nordnet.

Kandidaten har i uppgift att följa regelutvecklingen inom aktuella områden och hålla sig uppdaterad på förändringar samt analysera vad dessa kan få för konsekvenser för Nordnet Pensions verksamhet.

Tjänsten innebär ett ansvar för arbetet med regelefterlevnad i Nordnet Pension och kandidaten rapporterar till pensionsbolagets styrelse.

Kandidaten arbetar rådgivande, vägledande och stödjande såväl som kontrollerande för att säkerställa regelefterlevnad.

I rollen har kandidaten ansvar för att utveckla och implementera effektiva processer för compliancearbetet liksom att identifiera compliancerisker inom Nordnet Pension.


Utbildning/bakgrund

Relevant akademisk examen.

Vi söker dig som har minst några års erfarenhet av arbete som compliance i den finansiella sektorn.

Du har arbetat med regelefterlevnad inom försäkringsverksamhet.

En möjlig bakgrund är även att du har arbetat med dessa frågor på konsultbolag eller myndighet.


Personliga egenskaper

Vi söker dig som är insatt i aktuella regelområden och förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet. Du har ett genuint intresse för finansiella regelverk och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt fackområde.

Du har en god analytisk förmåga och drar lätt slutsatser och förstår sammanhang.

Eftersom mycket i rollen handlar om kommunikation är en förutsättning att du är skicklig på att uttrycka dig, både i tal och skrift. Du förklarar på ett pedagogiskt sätt och anpassar ditt uttryckssätt efter mottagaren.

Tillsammans med andra är du lyhörd och smidig, visar respekt och har lätt att samarbeta.

Du har en stark inre motor, tar egna initiativ och är handlingskraftig.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.