Tjänsten är tillsatt

Insurance Manager


Svevia är specialist på att bygga och sköta om vägar och infrastruktur. Samtidigt är vi ett serviceföretag i snabb förändring. Vi arbetar hela tiden med innovation och att utveckla vår förmåga att möta såväl nya affärskrav som kundernas behov av effektiva produkter, tjänster och metoder. Våra 1 900 medarbetare finns på drygt 100 platser i Sverige och vi omsätter 6,9 miljarder kronor.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill vara med och utveckla området försäkringar inom vår finansfunktion. Då vår nuvarande Insurance Manager går vidare till nya utmaningar söker vi hans ersättare. Vi sitter i fräscha lokaler i Solna och erbjuder dig en tjänst i en spännande miljö på ett stabilt företag där din insats gör skillnad!

Du kommer att tillhöra Svevias finansenhet där bland annat treasury, credit management samt försäkringar ingår, och som ansvarig för området försäkringar rapporterar du till Svevias finanschef. I rollen som Insurance Manager är du Svevias rådgivare och sakkunniga i försäkringsfrågor, och du kommer självständigt att arbeta med och ansvara för analys av försäkringsbehov, utformning av försäkringsstruktur samt upphandling, utvärdering och placering av koncernens försäkringsprogram för sakförsäkringar. Vidare innebär dina arbetsuppgifter även skadeassistans vid inträffad skada, uppföljning av skadehistorik samt utfördelning av premier till verksamheten och andra administrativa uppgifter. Du kommer ha ett samordningsansvar mellan verksamhetschefer, försäkringsbolag, mäklare samt externa kunder och leverantörer avseende försäkringsfrågor. Säkerheten först är ett ledord i Svevias hållbarhetsarbete, och förebyggande riskhantering står i fokus.

Utöver försäkringsområdet kommer du även arbeta med Svevias bank- och försäkringsgarantier för de projekt som bolaget utför åt kund.


Lämplig bakgrund

Vi tror att du har en akademisk examen inom juridik, ekonomi eller som ingenjör, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Du har gedigen bakgrund i försäkringsfrågor och känner stort engagemang för området. Det är ett krav att du har god erfarenhet av sakförsäkringar och meriterande om du har erfarenhet från entreprenadbranschen. B-körkort är ett krav.

Som person är du drivande, ansvarsfull och självständig. Du trivs med arbetsuppgifter som ibland är administrativa, oftast analytiska, och som alltid kräver en god kommunikativ förmåga. Då tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter är det viktigt att du är förtroendeingivande och uttrycker dig väl i tal och skrift.

Svevia vill erbjuda en inkluderande arbetsmiljö, och vi sätter ett stort värde i att du delar våra värderingar: affärsmässiga, omtänksamma, trovärdiga och nytänkande, samt att du vågar stå upp och verka för ett arbetsklimat som välkomnar alla.


Dela väg med oss

Hos oss blir du snabbt en i gänget. Inom Svevia delar vi med oss av kunskap och drar nytta av varandras styrkor. Det ger dig unika utvecklingsmöjligheter och öppnar för spännande utmaningar i ett företag i snabb förändring. Med tydliga prestationsmål och krävande arbetsuppgifter får du utrymme att vässa din spetskompetens och göra skillnad.


Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar och kontakter kommer att behandlas konfidentiellt. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Stefan Otterbeck på tel 0707-72 77 11. Välkommen med din ansökan!