Tjänsten är tillsatt

Senior produktutvecklare inom individuell tjänstepension


Kundägda Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är i dag cirka 3 900 medarbetare och är störst på försäkring i Sverige. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare.


Det här gör du som produktutvecklare

För att behålla positionen som ett av Sveriges främsta livförsäkringsbolag söker vi nu en senior produktutvecklare med inriktning individuell tjänstepension till avdelningen Produktutveckling Liv.

På Produktutveckling Liv är vi drygt 20 medarbetare, en avdelningschef samt två gruppchefer. Du ingår i ett mindre team som inriktar sig mot Individuell tjänstepension. Hos oss har vi ett kreativt arbetsklimat som präglas av samarbete och engagemang.

Folksams verksamhet utvecklas i snabb takt vilket både skapar möjligheter för att arbeta med förbättringar och stora förutsättningar för personlig utveckling. Våra intressenter är ofta specialister inom sina områden vilket ställer höga krav på oss som produktutvecklare och på vår kompetensnivå. Därför vi satsar på vidareutbildning i takt med marknadens utveckling. Vår verksamhet är under uppbyggnad och du är en viktig del i vår utveckling.

Utifrån marknadskrav, ekonomiskt resultat och lagförändringar utvecklar du sparandeprodukter inom individuell tjänstepension. Det gör du genom att ta initiativ till och genomföra relevanta utredningar, utveckla och förvalta produktregler och försäkringshandlingar samt annan produktinformation.

Du fungerar även som ett specialiststöd till verksamhetens övriga delar och du tar fram och leder produktutbildning för olika målgrupper. Vi strävar efter att vårt arbete ska följa en gemensam struktur för att understödja enkel och effektiv förvaltning, försäljning och administration.

Uppbyggnaden av detta liksom dokumentation av förändring ingår som en viktig del i arbetet.
Exempel på arbetsuppgifter är att:

• utveckla, underhålla och avveckla tariffer och produktregler i samarbete med aktuarier
• uppdatering av försäkringshandlingar som tillhör produkten
• medverka i projekt och uppdrag som produktspecialist
• omvärldsbevaka och inhämta information inom aktuellt område
• delta som produktspecialist i utveckling av administrativa system.


Är du den vi söker?

Vi söker dig som kan hantera frågor där djup produktkunskap är nödvändig. Du har flerårig erfarenhet inom livområdet och individuell tjänstepension.

Vidare har du relevant universitets- eller högskoleexamen eller jämförbar erfarenhet som säkerställer faktakunskap för verksamhetsområdet samt god analytisk förmåga. Livförsäkringsutbildning från IFU eller motsvarande är meriterande.

Har du sedan tidigare eller för närvarande en befattning som ställer krav på pedagogik och målgruppsanpassning är det positivt.

Du vill utgöra en del av vår lärande organisation och det är viktigt att du tycker om och har förmågan att dela med dig av din kunskap samt vill lära av andra.

Vidare kommer du till en organisation där eget ansvar, rätt inställning för att lösa uppgiften och affärsmässighet är viktiga framgångsfaktorer i det dagliga arbetet. Du har god samarbetsförmåga och gillar att jobba tillsammans med andra människor.

Förutom det har du god initiativförmåga, är bra på att slutföra aktiviteter och uppnår goda resultat. Eftersom vi är en verksamhet i förändring ser vi gärna att du är flexibel och att du ser möjligheter i nya omständigheter.


Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag

Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.