Tjänsten är tillsatt

Folksam söker Senior Finansiell Riskanalytiker


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.


Arbetsuppgifter

Risk och riskhantering är centralt för försäkringsföretag. Riskerna och de beslut som tas för att hantera dem påverkar bolagets ekonomiska ställning och förmåga att nå företagets mål. Folksams vision är ”Människor ska känna sig trygga i en hållbar värld”.

Genom en effektiv riskhantering skapas förutsättningar för att erbjuda kunderna försäkrings- och sparandelösningar som ger trygghet.

Det är här du kommer in. Du arbetar med utvecklingen av vårt riskhanteringssystem, framförallt med utveckling och förvaltning av Folksams modell för kvantitativ riskanalys.

Vi har fokus på att utveckla riskorganisationen, så arbetet innehåller starka inslag av att bygga och utveckla. Riskhantering är inte en isolerad process utan är integrerad i det dagliga arbetet.

Att jobba med risker ger dig ett brett nätverk.

Riskavdelningen ingår organisatoriskt i Vd-staben och har som uppgift att se till att finns effektiva system för riskhantering och internkontroll. Riskavdelningen inom Folksam Livgruppen består idag av åtta medarbetare.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig som har en magisterexamen med inriktning mot matematik eller matematisk statistik.

Du har god kunskap och erfarenhet av försäkringsverksamhet och/eller finansiella företag.

Vidare har du ett stort intresse för programmering och ett strukturerat tänkande, samt erfarenhet av att arbeta med databaser.

Du har god kännedom om Solvens II eller motsvarande regelverk för banker (Basel II och III).


Personliga egenskaper

Du är effektiv samt är motiverad att uppnå resultat genom förändring och utveckling.

Vidare är du bra på att kommunicera på såväl svenska som engelska och förstår komplicerade språkliga underlag vilket är av största vikt då du rapporterar till vd och styrelse.

Vi lägger stor vikt vid trivsel och samarbete vilket förutsätter att du ser möjligheter och är prestigelös.


Fackliga representanter: FTF Anneli Ersson 0708-31 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 0708-31 61 44 och Handels Mikael Carlsson 0708-31 51 32. Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.