Tjänsten är tillsatt

Skadechef motorförsäkring


Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring!
Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än tvåhundratusen båtar, motorcyklar, snöskotrar, bilar, hundar och katter men också ett stort antal företag. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.


Var med och bygg en skadereglering som alla älskar

Svedea växer kraftigt och med fler kunder följer fler skador. Vi söker nu en skadechef för våra motorförsäkringar som innefattar mc, bil, snöskoter och ATV. Du kommer övergripande ansvara för skadehanteringen vilket omfattar skadereglering, utredning, teknik/besiktning och personskador. Din hemvist kommer vara på kontoret i Hammarstrand och du förväntas vara i Stockholm fyra dagar i månaden, men även resor till kontoret i Växjö förekommer.

Som skadechef kommer du ha en nyckelroll för motorskadors fortsatta uppbyggnad och utveckling. Du kommer både stötta och coacha personalen i de dagliga besluten men också jobba för att skapa rätt verktyg och processer för att möta vår tillväxt. Vi vill skapa den bästa skadehantering som någonsin skådats. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara

• Rekrytera, motivera och utveckla personalen
• Säkerställa en hög kundnöjdhet
• Hantera överprövningar, tvister och utredningar
• Identifiera behov, ta fram lösningsförslag och implementera affärskritiska system och processer


Vad vi förväntar oss av dig

Som skadechef är din främsta uppgift att coacha, utveckla och engagera dina medarbetare, idag 12 personer, placerade i Hammarstrand, Stockholm och Växjö. Det är därför avgörande att du har en naturlig fallenhet för att inspirera och lyfta fram det bästa hos de du jobbar med. Målet är att nå branschens bästa kundnöjdhet genom en skadereglering som är snabb, kunnig och personlig. Din uppgift är att aktivt jobba för att hitta lösningar som gynnar både kunden och försäkringsaffärens lönsamhet.

Vi söker dig som minst har 3 års erfarenhet som ledare och gedigen erfarenhet av sakförsäkring, helst inom motorförsäkring. Du behöver också vara skicklig på att driva förändringsprojekt och ha en strategisk förmåga för att ta oss till nästa nivå. Du ska också minst ha genomgångna gymnasiestudier och behärskar svenska och engelska i tal och skrift obehindrat. Det är meriterande med en bakgrund inom juridik.

Vi gillar att du:

• kan skapa högt engagemang och teamkänsla
• framgångsrikt kan driva förändring
• förstår hur god service ser ut
• kommunicerar på ett tydligt och trevligt sätt
• är lösningsfokuserad och har ett gott affärsmannaskap
• har hög kapacitet och kan vara lugn i stressiga situationer


Vad du kan förvänta dig

Du kommer till ett engagerat team som hela tiden strävar efter att utveckla vår skadehantering. Du kommer rapportera till chefen för Operations (kundservice och skador) och ingå i dennes ledningsgrupp. Svedea har högt ställda krav på att alla ska ha rätt till en bra chef varför vi kontinuerligt satsar på ledarutveckling – för rätt person erbjuds goda möjligheter till personlig utveckling, eget ansvar och en stor möjlighet att kunna påverka bolagets framtid. Svedea är en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är ca 100 medarbetare och vårt huvudkontor ligger i centrala Stockholm. Filialkontor finns i Hammarstrand, Växjö och Umeå.


Passar den här tjänsten in på dig är det säkrast att skicka in din ansökan omgående, då vi löpande kommer utvärdera kandidater och tillsätta tjänsten snarast. Mer information om tjänsten får du av Stefan Otterbeck, tel 0707-72 77 11