Tjänsten är tillsatt

Byggtekniker/Byggskadereglerare


Vi är 12 försäkringsbolag med kontor på cirka 45 platser över hela landet och vi samverkar under det gemensamma varumärket Dina Försäkringar. Vårt samarbete garanterar vår produkt- och kompetensutveckling och ger oss en finansiell stabilitet.

Alla bolag i Dina Försäkringar har sina egna lokala namn, men symbolen och profilen är gemensam. Vi är idag landets sjätte största försäkringsgivare inom sakförsäkringar och alla bolag är direkt eller indirekt kundägda. Våra kunder är också nöjda med oss. Under de år vi varit med i kundnöjdhetsundersökningen SKI har vi toppat ligan eller varit god tvåa i klasserna Sakförsäkring och nöjdaste bilförsäkringskunder.
Vad är det som gör oss till alternativet? Vi brukar få uppskattning för bra försäkringar, bra priser och att vi är närmare än någon annan. Vi som försäkrar ditt hem, din bil, din familj, dina djur, ditt lantbruk eller ditt företag gör ett bättre jobb när vi finns nära dig. Det är vår övertygelse.


Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du blir första kontakten med de kunder som drabbats av byggnadsskador. Du har ansvar för hela skaderegleringsprocessen, från att en skadeanmälan har skett till dess ärendet är avslutat och kunden är nöjd. Tjänsten innebär mycket ansvar då du ska utreda och ta beslut om ersättningsfrågor utifrån försäkringsvillkor, praxis och gällande lagstiftning.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig med dokumenterad byggnadsteknisk utbildning med erfarenhet av arbetsledning, kalkylering och inköp. Erfarenhet från försäkringsbranschen och kalkylsystemet Meps är meriterande. Du är en god administratör och behärskar PC/data – Office Word / Excel / Outlook.

Du har gedigen erfarenhet av arbete som Byggskadereglerare/Innetekniker eller motsvarande. En annan intressant bakgrund är byggledare, arbetsledare eller inköpare inom byggbranschen. Du har en god samarbetsförmåga samt erfarenhet av att arbeta med ett kundrelaterat fokus.

Som person är du strukturerad och trivs med administrativa arbetsuppgifter, du är flexibel i din yrkesroll och klarar av att arbeta med flera projekt samtidigt. Du har lätt för att fatta beslut samt motivera dem på ett sakligt sätt för våra kunder. Du är van att läsa och tolka villkor/juridisk text samt har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift.
En särskild merit är om du har genomgått IFU:s skaderegleringsutbildning. Det är positivt om du har kunskap inom entreprenad juridik.


Personliga egenskaper

- Engagerad, affärsmässig, lösningsorienterad
- Hög servicekänsla
- Arbetar med kvalitét och långsiktighet
- Strukturerad och ordningsam
- Är saklig, rättvis och konsekvent
- Agerar snabbt och aktivt. Slutför arbetsuppgifterna.
- Skapar goda relationer med kunder, samarbetspartners och kollegor
- Är lyhörd
- Kommer bra överens med personer på alla nivåer
- Kan hantera konflikter, är behärskad och lugn
- Talar tydligt och flytande
- Kan informera och argumentera på ett tydligt sätt
- Glad, trevlig, positiv
- Utstrålar trovärdighet och skapar förtroende
- Skriver klart, logiskt, tydligt och korrekt
- Är helt självgående och tycker om att ta ansvar


Urval sker löpande. Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.