Tjänsten är tillsatt

Skadespecialist/jurist till Hannover Re


Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag. Hannover Re gruppen har en premievolym på ca 16 miljarder Euro och ca 2 900 anställda världen. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi är verksamma inom såväl direktförsäkring såsom återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom Marin, Flyg, Egendom, Ansvar och Liv.


Om tjänsten

Är du en driven jurist som vill jobba i en internationell och dynamisk miljö? Hannover Re förstärker nu sin verksamhet med en jurist med erfarenhet från skador och inriktning egendom och avbrott.

Du ansvarar för skadehantering internationellt med huvudinriktning mot Norden. Du kommer i det arbetet att driva skadekommissioner och ha kontakt med våra kunder samt andra försäkringsbolag för att driva skadehanteringen.

Du arbetar även med bolagsjuridik, risk management och compliance för samtliga verksamhetsområden på Stockholmskontoret. Det innebär att du ser till att regler inom verksamheten efterlevs och utbildar personalen i detta. Du sköter även omvärldsbevakning av de regelverk som styr verksamheten, skapar avtal och har hand om uppföljning av aktiviteter inom risk management.

I din roll ingår ett tätt samarbete med chefsjuristen på stockholmskontoret och övriga skadespecialister inom Hannover Re internationellt och skadeorganisationen i stort. Utöver detta samarbetar du också med de underwriters som tecknat i affären.

En del resor ingår i tjänsten, främst inom Norden men också i Europa och Israel. Övrig tid sitter du i våra ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm.


Din bakgrund

Vi söker dig som har en Jur.kand. utbildning och minst fem års erfarenhet av skador med inriktning på egendom och avbrott inom sakförsäkringsbranschen. Det är också positivt om du har erfarenhet av ansvarsförsäkring och har tekniska kunskaper och/eller utbildning.

Idag arbetar du till exempel i motsvarande befattning hos ett förmedlarföretag, i ett captive eller ett skadekonsultföretag.

Då Hannover Re är ett internationellt företag så är det viktigt att du kan tala och skriva obehindrat på både svenska och engelska.


Dina egenskaper

Som person är du driven och genuint intresserad av ditt jobb. Det innebär att du är motiveras av att jobba hårt för att nå dina mål och ofta tar initiativ till förbättringar. Du är pålitlig, ansvarsfull och har vana från att driva frågor självständigt.

Vidare är du kommunikativ, har lätt för samarbete och intresse av att skapa och utveckla goda relationer både internt och externt.

I den här rollen är det också en fördel om du är affärsinriktad med förmåga att se helhet och samband och förstår företagsekonomiska principer.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.