Tjänsten är tillsatt

COO/Vice VD


Moderna Försäkringar är en stabil utmanare på den svenska försäkringsmarknaden. Vi erbjuder sakförsäkringar för det moderna företaget och individen. Vi fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt och förenar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden: produkt, försäljning och skadereglering.
Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar ca 4000 medarbetare.


Arbetsuppgifter

Rollen handlar om att vara sakkunnig inom försäkring. Du skall kunna genomtränga och fördjupa dig i försäkringstekniska frågor, bidra med gedigen kunskap, erfarenhet och kompetens inom försäkring i vitt skilda frågor. Det kan handla om att tillsammans med koncernledningen fatta strategiska beslut, driva ett för bolaget viktigt projekt eller driva en enskild affär.

Du kommer bl.a. att ansvara för omvärldsbevakning inom försäkringsbranschen och skall på ett proaktivt sätt ligga steget före vad gäller beslut och trender som är viktiga för Modernas affärsverksamhet.

En viktig uppgift i rollen är att hitta smarta och för kunden attraktiva affärsupplägg som bygger på en god bransch- och produktkännedom i en modern, effektiv förpackning. I förlängningen handlar det om att skapa produkter och tjänster som gör Moderna till det naturliga valet inom privat sakförsäkring.

Du kommer att arbeta i företagsledningen väldigt nära VD. Detta kräver en hög grad av integritet, pålitlighet och lojalitet till Moderna i alla lägen. Rollen innebär även att jobba aktivt med såväl interna som externa kontaktytor. Rollen är helt central för Moderna och du kommer vara en nyckelspelare i att driva företaget framåt.


Utbildning/bakgrund

• Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi, matematik, teknik eller juridik.
• Du har gedigen erfarenhet och djup kunskap inom försäkring sak privat.
• Du bör ha arbetat i några år som aktuarie, analytiker, underwriter eller skadereglerare och där lärt dig försäkringsekonomi och teknik i grunden.
• Idag arbetar du i en ledarroll inom branschen. En passande bakgrund kan vara affärsområdeschef, försäljningschef eller motsvarande där du har drivit en försäkringsaffär, gärna inom sak privat.
• Det är avgörande att du har en god förmåga att arbeta kommersiellt. Du skall ha ett brinnande intresse för digital utveckling inom branschen och ha ett modernt och affärsmässigt förhållningssätt i ditt arbete.


Personliga egenskaper

En förutsättning för att lyckas i rollen är att du är trygg i dig själv, litar på din kapacitet och har ett öppet sinne samt en utmanaranda.

Du är analytiskt stark, har en hög intellektuell nivå, är kreativ och har strategiska färdigheter som gör skillnad i koncernledningen.

Du räds inte för att kavla upp ärmarna och hugga tag i det som behövs. Det är viktigt att du har förmågan att samarbeta på alla nivåer inom organisationen.

Goda ledaregenskaper, stark personlig drivkraft, hög arbetskapacitet, goda affärsutvecklingskunskaper samt en stark vilja att påverka och göra skillnad kommer vara viktigt för att lyckas.

Du vågar ifrågasätta och har samtidigt positiv attityd och inställning.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11 Facklig representant: Elias Bakk, tel: 070-730 68 54