Tjänsten är tillsatt

Vill du arbeta för en unik arbetsgivare? Länsförsäkringar Östgöta söker en Riskingenjör


Med erbjudande inom bank, försäkring och fastighetsförmedling samt en lokal förankring kan vi hjälpa våra kunder att bygga en trygg vardag. Vi gör det lilla extra för våra kunder – östgötarna – varje dag. Våra kunder är inte bara våra kunder. De är också våra ägare. Det är för dem vi vill fortsätta vara framgångsrika och hela tiden bli ännu bättre. Så hos oss finns utrymme för dig att utvecklas och bidra till vår fortsatta framgång. Tillsammans med våra kunder och med alla våra kollegor, fortsätter vi att utvecklas – både som verksamhet och som individer. Och vi gör det med glädje och ofta med ett gott skratt. Allt vi gör grundar sig i sunda värderingar som vi lever varje dag. För det vi gör för östgötarna, det gör vi med hjärtat.


Om jobbet

I rollen som Riskingenjör arbetar du med riskbedömning både vid nyteckning och på befintliga försäkringskunder. Du utför riskbedömning på plats hos kund samt på distans, och sammanställer sedan rapporter. Riskbedömningen är grund för utformning av försäkringslösning, villkor och premiesättning. Du är placerad i organisationen för Produkt Företag och Lantbruk.

I rollen arbetar du även med storskadebedömning och dess inverkan på portföljen, vilket ligger till grund för återförsäkringsbehovet. Du arbetar även med skadeförebyggande arbete. Kunderna består av små till medelstora företag inom de flesta branscher.

Du har direktkontakt med kund och stöttar säljorganisationen för att de ska kunna erbjuda rätt försäkringslösning. Arbetet innebär också mycket samarbete med gruppens underwriters och Riskingenjör. Så kontaktytorna är många, både externt och internt. Samtidigt driver du ditt arbete självständigt och har möjlighet att organisera och planera ditt eget arbete.

Som Riskingenjör hos Länsförsäkringar Östgöta ges du stora möjligheter påverka din roll och att utveckla organisationens riskarbete. Du kommer till exempel vara delaktig i olika projektarbeten.

I arbetet ingår resor, mestadels inom Östergötland och oftast över dagen. Förutom Linköpingskontoret, besöker du kontinuerligt kontoren i Norrköping, Motala och Mjölby. Placeringsort är Linköping alternativt Norrköping.


Vi söker dig som

Som minimum ska du vara Gymnasieingenjör. Det är meriterande med en Högskoleingenjörsexamen alternativ Civilingenjörsexamen, gärna inom Maskin eller Kemi.

Det är en fördel om du har erfarenhet från en motsvarande roll eller erfarenhet från försäkringsbranschen, men det är inte ett krav.

Det är meriterande om du har arbetat med kundrelationer eller sälj.

Du ska ha B-körkort tillgång bil.


Personliga egenskaper

Du fattar snabba, tydliga beslut liksom att du tar initiativ och skapar aktivitet.

Du visar intresse och förståelse för andra och bidrar till en god stämning i gruppen.

Du tillämpar specialiserad och detaljerad teknisk expertkunskap och delar med dig av expertis och sakkunskap till andra.

Du är mån om kvalitet och att nå goda resultat.

Du är duktig på att presentera och kommunicera information.

Du anpassar dig till ändrade förhållanden och accepterar nya idéer och initiativ till förändringar.


Länsförsäkringar är inte ett företag, utan flera. Runt om i landet finns 23 självständiga och kundägda länsförsäkringsbolag som tillsammans äger Länsförsäkringar AB med dotterbolag i Stockholm. Det finns många möjligheter inom vår bolagsgrupp, bank och försäkring är mycket mer än du tror.


Låter det spännande? Välkommen med din ansökan! Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts, tel 076-777 03 65. Facklig representant: Kristina Ottosson, FTF, tel 011-29 02 71, E-post kristina.ottosson@LFostgota.se