Tjänsten är tillsatt

Chef för produktområde fritid


Välkommen till ett unikt bolag inom försäkring!
Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än tvåhundratusen båtar, motorcyklar, snöskotrar, bilar, hundar och katter men också ett stort antal företag. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.


Vill du vara med och lägga in en växel till?

Som chef för produktområde fritid ansvarar du för Svedeas största och mest framgångsrika affär. Målet är att bli marknadsledare inom försäkringar för fritidsprodukterna båt, mc och snöskoter. Vi nosar redan på tätpositionerna och är också det bolag som växer klart snabbast. Nu lägger vi in en extra växel och visar varför Svedea på riktigt gör skillnad – för kunder och partners.

Ditt uppdrag är att säkerställa vår fortsatta framgång. Du leder tre produktchefer samt chefen för partnersamarbete, sitter i ledningsgruppen och rapporterar till chefen för affärsområde Privat. Du ansvarar för premieinkomst, skaderesultat, driftskostnader och därmed områdets resultat.


Det här förväntar vi oss av dig

För att nå våra mål så kommer vi även framöver att behöva hålla ett högt tempo. Din uppgift är att tillsammans med ditt team se till att våra försäkringar är de bästa, vår distribution är maximalt effektiv och att våra köpflöden är kundtillvända och enkla. Du är drivande i marknads- och aktivitetsplanering och säkerställer en fortsatt mycket hög kundnöjdhet. Du ansvarar också för våra största samarbetsavtal och utvärderar löpande möjligheter till nya affärer och samarbeten.

För att lyckas måste du ha gedigen erfarenhet som ledare inom försäkringsbranschen. En passande bakgrund är Affärsområdeschef, Produktchef, Försäljningschef eller motsvarande inom privat sakförsäkring.

Vi gillar att du:
Har en akademisk bakgrund (jurist, ekonom eller ingenjör)
Har ett genuint intresse för någon eller några av de aktuella produkterna
Har en helhetssyn på produkt, försäljning och marknad
Är analytisk och strategisk
Sätter relevanta mål och följer upp dem
Är en skicklig coach som tar fram det bästa hos dina medarbetare
Har ett starkt eget driv som smittar av sig


Det här kan du förvänta dig av oss

Du kommer till ett bolag som inte liknar något annat i försäkringsbranschen. Vi är en opolitisk organisation där samarbete, flexibilitet och handlingsfrihet utgör grunden. Vi ser möjligheter där andra ser svårigheter och är beredda att jobba hårt för att nå våra mål. Och vi är övertygade om att vår starka företagskultur bidrar till vår framgång. Vårt huvudkontor finns i centrala Stockholm, filialkontor i Hammarstrand, Växjö och Umeå.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707.72 77 11.