Tjänsten är tillsatt

Försäljningsansvarig Motor med kundfokus sökes till utmanande försäkringsbolag


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Nordens näst största försäkringskoncern. I Sverige är Moderna Försäkringar en utmanare på försäkringsmarknaden och erbjuder sakförsäkringar för företag och privatpersoner. De senaste åren har Moderna Försäkringar lanserat flertalet smarta försäkringslösningar på marknaden och med hjälp av ny teknik och digitala lösningar arbetar vi för att förändra den svenska sakförsäkringsmarknaden.


Arbetsuppgifter

På Moderna Försäkringar har vi en tillväxtagenda. Som ett led i det arbetet söker vi nu en Försäljningsansvarig Motor till affärsområde Privatmarknad. Rollen rapporterar till Försäljning & Marknadschef och är en heltidstjänst med placering i Stockholm.

Ditt huvudsakliga uppdrag som Försäljningsansvarig Motor är att med lönsamhet, kundnytta och kundupplevelse i fokus;
• ta ett helhetsansvar och ett helhetsgrepp kring försäljningen inom motorsegmentet oavsett kanal eller partner
• agera Key Account Manager för de mest centrala partnersamarbetena inom motorsegmentet

Vi söker en person som kan kartlägga marknaden och identifiera intressanta lösningar, kanaler och partners. Du har ett intresse för motorbranschen och håller dig uppdaterad med vad som händer på marknaden, inte bara inom försäkringsområdet. Vidare designar du upplägg tillsammans med produktorganisationen och är ansvarig för alla förhandlingar. Du har stort kundfokus och förstår vad som är viktigt för slutkunden.

I rollen deltar du aktivt i arbetet med att ta fram attraktiva erbjudanden och USPar. I egenskap av Försäljningsansvarig Motor sätter du strategier för försäljningen och säkerställer att dessa implementeras genom nära samarbeten såväl internt som externt. Du analyserar löpande din affär för att förstå vilka insatser som är nödvändiga. Du arbetar i tvärfunktionella team och trivs bäst i en snabbrörlig och dynamisk miljö. Tjänsten innefattar resor på kontinuerlig basis.


Utbildning/bakgrund

Du har erfarenhet från motorbranschen.

Du har erfarenhet av arbete inom SAK-försäkring.

För att lyckas i tjänsten är det en förutsättning att du har arbetat med partners och har erfarenhet av att vinna och utveckla partneravtal.

Du är van att arbeta med försäljning i flera olika kanaler, såväl digitalt, via telefon eller fysiskt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap och att arbeta i tvärfunktionella team. Om affärsområdet växer, kan rollen utvecklas till att även omfatta ett operationellt ledarskap.

Du har i tidigare roller visat prov på att agera professionellt i affärssammanhang samt personlig mognad.


Personliga egenskaper

Du tar initiativ, agerar med självförtroende och arbetar självständigt samt är beslutsför.

Du skapar goda relationer med kunder och personal samt bygger nätverk inom och utanför organisationen. Du kommer bra överens med personer på alla nivåer.

Du kan presentera och kommunicera information på ett kärnfullt och förtroendeingivande sätt.

Du förstår och tillämpar affärsmässiga och företagsekonomiska principer liksom att du kan formulera strategier och koncept i enlighet med organisationens mål.

Du planerar och organiserar ditt arbete och når dina deadlines.


Att skapa trygghet och värde ska vara kärnan i allt vi gör. Det kräver att vi är bäst i branschen på försäkringar, människor och intjäning. Alla tre element är fundamentet för att skapa trygghet och värde för våra kunder, medarbetare och aktieägare. Tryg är Nordens näst största försäkringskoncern, verksam i Sverige, Danmark och Norge. Läs mer på www.modernaforsakringar.se


Intresserad? Välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande. Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts, telefon 076-777 03 65. Fackligt ombud är Elias Bakk, telefon 0707-306854.