Tjänsten är tillsatt

Underwriter till Cargo & Specie


Försäkringsbolaget Inter Hannover är ett helägt dotterbolag till världens tredje största återförsäkringsbolag, Hannover Re. Hannover Re gruppen har en premievolym på ca 16 miljarder Euro och ca 2 900 anställda världen över. På kontoret i Stockholm är vi 95 anställda. Vi är verksamma inom såväl direktförsäkring som återförsäkring och bedriver försäkringsverksamhet inom Marin, Flyg, Egendom, Ansvar och Liv.

Är du en lagspelare med hög affärsmässighet med bakgrund inom Cargo? Vi förstärker nu vårt Cargo/Specie team med en Underwriter.


Om Tjänsten

Som Underwriter inom vårt Cargo/Specie team vidareutvecklar du tillsammans med övriga Underwriters, vår transport- och specieaffär. Vi har det globala ansvaret inom Hannover Re gruppen avseende försäkring eller återförsäkring för Specie, som är samlingsnamnet på Londonmarknaden för försäkring av värde så som t.ex. transporter, hantering och förvaring av pengar, guld, diamanter och smycken. Du har löpande kontakter med våra affärspartners/mäklare på både den Nordiska och internationella försäkringsmarknaden. Du arbetar självständigt med eget ansvar och ingår i ett team med fyra medarbetare. Inom gruppen har vi möjligheten i eget nätverk att utfärda lokala försäkringar i över 100 länder.

I tjänsten ingår ansvar att utforma försäkringslösningar utefter kundens behov. Du fokuserar på riskbedömning och sätter pris för rätt risk, involverar dig i försäkringsavtalsfrågor, förhandlar försäkringsavslut och drivs av att uppnå en bra affär för båda parter.

Resor ingår i tjänsten, främst inom Norden men även internationellt då främst London.


Vi söker Dig

Du har erfarenhet av försäkringsbranschen med några år i rollen som Underwriter inom Cargo. Vidare har du en akademisk examen och goda kunskaper i varuförsäkring.

Du har förmågan att bygga kundrelationer, är affärsmässig och har ett lösningsorienterat angreppssätt. Du visar stort engagemang och är genuint intresserad av ditt arbete. Det innebär att du gärna arbetar hårt för att nå dina mål och ofta ta initiativ till förbättringar, även utanför ditt ansvarsområde.

Du är också kommunikativ och lyhörd. Du har lätt för att samarbeta med andra och trivs med att dela med dig av dina kunskaper. Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast.


Vi Erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete i en internationell och spännande miljö. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande. För mer frågor kring tjänsten, kontakta Stefan Otterbeck, tel: 0707-72 77 11.