Tjänsten är tillsatt

Business Developer till Hannover Re Life&Health


Hannover Re är världens tredje största återförsäkringsbolag med en årlig premieinkomst på ca 17 miljarder euro och ca 2 900 anställda, representerade på över 100 ställen i 20 länder världen över. På kontoret i Stockholm arbetar cirka 100 personer som bedriver återförsäkrings- och direktförsäkringsverksamhet inom såväl liv- som sakförsäkringsområdet. Livåterförsäkringen bedrivs inom affärsenheten Hannover Re Life&Health Sweden med 19 anställda bl a specialister inom aktuariella och försäkringsmedicinska områden.

Till verksamheten Life&Health Sweden söker vi nu en affärsutvecklare som kommer få den viktiga rollen att delta i fortsatt tillväxt av företagets livåterförsäkringsportfölj i nära samarbete med befintliga och nya kundbolag i Norden, inklusive Baltikum, Israel och Turkiet.


Om Tjänsten

Som Business Developer inom Life & Health på Hannover Re får du möjlighet att kombinera dina kunskaper och erfarenheter från utveckling av riskförsäkringsprodukter med att vara högst delaktig i att leverera service och utvecklingstjänster till våra samarbetspartners inom återförsäkringsavtalen. Du jobbar i nära samarbete med kundansvariga och aktuarier inom vår enhet Marketing & Pricing i Stockholm, samt vår läkare, Chief Medical Officer, och seniora medicinska riskbedömare. Affärsutvecklingen berör samtliga riskprodukter inom liv- och hälsaområdet. Ett viktigt strategiskt område för Hannover Re globalt är bl a nya former för riskselektering och skadeprevention inom försäkringsområdet Liv och Hälsa med fokus på effektivitet och digitalisering.

Du ingår i marknadsteamet, Marketing & Pricing, där löpande kontakter med svenska och utländska försäkringsbolag ingår i det dagliga arbetet.


Vi söker Dig

Du är en engagerad person som drivs av att jobba med affärsutveckling inom livförsäkringsområdet. Du har en hög analytisk förmåga och ett lösningsorienterat angreppssätt. Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel inför periodvisa arbetstoppar.

Du kan driva dina frågor självständigt samtidigt som du ställer upp för teamet när det behövs. Du har ett stort engagemang och förmåga att se och sjösätta hållbara, affärsmässiga lösningar som gagnar alla partner: försäkringsgivare, försäkringstagare, försäkrad såväl oss som återförsäkrare.

Du har akademisk utbildning inom ekonomi och/eller matematik och cirka 10 års gedigen erfarenhet av riskförsäkring inom liv och hälsa. All erfarenhet av affärsutveckling inom området är meriterande inklusive ett brinnande intresse och förståelse för vad ny teknik och digitalisering kan bidra positivt i våra återförsäkringssamarbeten för våra kundbolag och deras försäkringskunder.

Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt samt behärskar både svenska och engelska mycket väl i tal och skrift. Andra språkkunskaper kan vara meriterande.


Vi Erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete i en internationell och spännande miljö, som en del i en organisation med snabba beslutsvägar. Vi sitter i ljusa och trivsamma lokaler på Kungsholmen i centrala Stockholm.

Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.