Tjänsten är tillsatt

HSB ProjektPartner söker Finans och Businesscontroller med placering på Kungsholmen


Vill du vara med och bygga upp en effektiv finansförvaltning och utveckla ekonomistyrningsprocesser i en roll, som du tillsammans med oss kommer att forma utifrån behov och verksamhetens utveckling? Hos en bostadsutvecklare i ett expansivt skede, som har bland de nöjdaste kunderna i Sverige?

Är du affärsdriven och resultatorienterad, har entreprenörsanda och är du hungrig på att få vara med att forma och utveckla processer och arbetssätt?

Hos oss får du tillsammans med dina engagerade kollegor, använda och utveckla din kompetens samtidigt som denna roll ger dig en unik möjlighet att sätta din egen prägel på rollen och bidra i att utveckla effektiv verksamhetsstyrning i världsklass!

På HSB ProjektPartner erbjuds du en intressant roll hos en arbetsgivare med mycket hög medarbetarnöjdhet, i en attraktiv och dynamisk arbetsmiljö och i en verksamhet under stark utveckling, präglad av nytänkande och ett sammansvetsat, drivet team


VÅRT ERBJUDANDE

Inom HSB ProjektPartner råder en informell, rak och öppen kultur med högt i tak där kompetens och samverkan värderas högt. Jämställdhet mellan könen och ett stort mått av miljömedvetande är andra riktmärken. Vår organisation präglas av korta beslutsvägar, där du som medarbetare ges stora möjligheter att påverka. Du får stor frihet under ansvar och vi försöker alltid – så långt det är möjligt – att hjälpa dig skapa balans i tillvaron mellan jobb och fritid. Hos oss är det du som påverkar din utveckling. Med den rätta ambitionen och stark drivkraft är en anställning hos oss en bra investering i din karriär. Vi förväntar oss att du bidrar till företagets framgång och vi lovar att dina insatser värdesätts. Möjligheterna finns hos oss!

OM HSB PROJEKTPARTNER AB

HSB Projektpartner är en av Sveriges ledande bostadsutvecklare och HSBs gemensamma produktionsbolag. Sedan årsskiftet ingår bolaget i en nationell koncern inom HSB Riksförbund. De senaste åren har vi byggstartat flest bostadsrätter av alla aktörer utanför Stockholm och genom vår nationella kompetens kan HSB ytterligare stärka positionen på bostadsmarknaden. Vi skapar bostäder för nya generationer med projekt som HSB Living Lab och satsningen HSB 100, förenat med vårt ansvar för Sveriges största bosparande. Vi är HSB-föreningarnas partner i nyproduktionen och utvecklar bostäder till medlemmarna i Sveriges största bostadskooperation. HSB ProjektPartner hade 2017 en omsättning på ca 1,6 Miljarder kr med god lönsamhet och en personalstyrka om ca 60 anställda.


ARBETSUPPGIFTER:

I rollen som Finans- och Businesscontroller arbetar du främst med att stödja verksamheten i den finansiella hanteringen, säkerställa att finansiella processer följs och att legala krav efterlevs samt vara ett stöd i upprättandet och uppföljningen av projektkalkyler. I denna roll ansvarar du för finansieringen av bolagets markköp och projekt. Du förhandlar då med banker, analyserar deras förslag och ger sedan rekommendationer till ledningen. Finans- och Businesscontroller har ett övergripande ansvar för ”Back/Middleoffice” finansuppgifter inom koncernen HSB ProjektPartner AB samt stödjer CFO, Business Controllers, Regionchefer och övriga i vårt team med all verksamhetsstyrning.

En central del av tjänsten är att ta ett helhetsgrepp över kassaflödet och likviditeten och agera rådgivande för att optimera kassan på bästa sätt.

Inom ramen för ditt ansvarsområde ingår:

o Ekonomistyrning
o Prognosprocessen
o Projektcontrolling, successiv vinstavräkning
o Rapportering, analys och uppföljning
o Bevaka låneportfölj och föreslå ändringar
o Finansiering av byggnadskreditiv
o Uppföljning av finanspolicy
o Likviditetsrapportering för koncernen
o Prognos för finansnetto
o Löpande bankkontakter
o Ad-hoc analyser
o Presentationer och presentationsmaterial till banker och styrelse
o Nära samarbete med CFO

Genom ditt proaktiva arbetssätt och förmåga att tänka ”utanför boxen”, bidrar du till både utveckling och förvaltning av våra processer och det ekonomiska flödet, från kalkyl till bokslut och analys.


KVALIFIKATIONER OCH ERFARENHET

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande, med inriktning mot finansiering och ekonomi. Du har arbetat som Finanscontroller under några år och det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av arbete som Businesscontroller. Det är positivt med erfarenhet från fastighetsbranschen, med det är inte ett krav.

Som person är du affärsdriven, resultatorienterad och strukturerad. För att trivas i rollen som Finans- och Businesscontroller bör du vara noggrann, analytisk, social och kommunikativ. Du är van att arbeta effektivt och har en förmåga att hålla täta och återkommande deadlines. Du tar ägarskapet inom ditt område och har en god ansvarskänsla. Utmärkta kunskaper i Excel och PowerPoint, erfarenhet av BI-system och gärna finansiella system samt har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.


Tjänsten är en tillsvidareanställning, 100 % tjänstgöringsgrad, med tillträde snarast möjligt. I denna rekrytering samarbetar vi med Qsearch. För ytterligare upplysningar är du därför välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helena Pettersson på tel: 0705-93 87 66. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.