Tjänsten är tillsatt

Analytiker till Moderna Försäkringar


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Nordens näst största försäkringskoncern. I Sverige är Moderna Försäkringar en utmanare på försäkringsmarknaden och erbjuder sakförsäkringar för företag och privatpersoner. De senaste åren har Moderna Försäkringar lanserat flertalet smarta försäkringslösningar på marknaden och med hjälp av ny teknik och digitala lösningar arbetar vi för att förändra den svenska sakförsäkringsmarknaden.


Så arbetar vi

Vill du bli en del ett av Nordens största försäkringssällskap, samtidigt som du kommer att vara en del av ett mindre och dynamiskt team i Sverige? Vi på Moderna Försäkringar utökar nu vår Affinity-organisation med en analytiker som kommer att få ett ansvar för att stötta verksamheten med aktuariella och avancerade analyser. Affinity erbjuder produktförsäkringar, såsom försäkringar av hemelektronik och vitvaror, via samarbetspartners.

Du kommer att vara en del av en grupp med 8-10 medarbetare som innehåller aktuarier, analytiker, controllers och BI specialister. Ditt huvudsakliga affärsområde kommer att vara Affinity och du kommer att arbeta med samtliga produktområden inom Affinity. I rollen arbetar du nära dina kollegor inom gruppen där samtliga samarbetar intensivt med affärsverksamheten inom både privat och Affinity. Du rapporterar till chef för Planering, Analys och UW.

Dina primära uppgifter kommer att vara:
• Datamining och förberedelse av stora datamängder för analys
• Ad hoc analyser och viss hjälp med datauttag till affärssidan
• Vidareutveckling av interna analysverktyg och data
• Stötta affärsenheten med business case beräkningar
• Vara en partner till affärssidan avseende produkt, kund analyser och prissättning av produkter
• Analyser av lönsamhet på produkt, portfölj och kundsegment
• Självständigt arbeta med data för att utröna trender som kan vara av vikt för affären


Är du den vi söker?

För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du trivs med att arbeta nära affären. Det är även viktigt att du ser potentialen i en affär samtidigt som du har en mognad och ett mod att ta diskussioner och ifrågasätta affärsverksamheten när så krävs.

I rollen har du ett självständigt ansvar och för det krävs att du är analytiskt och teknisk stark. Samtidigt är du affärsinriktad och vill arbeta med helhet. Tempot och utvecklingstakten på Moderna Försäkringar är hög och det är centralt att du trivs i en sådan miljö.

Utbildning/bakgrund

Du har en akademisk examen inom matematik eller statistik.

Du är van vid att arbeta i något programmeringsspråk. Har du erfarenhet av SAS specifikt är det en fördel, men det är inget krav.

Det är meriterande om du har arbetat i motsvarande befattning inom försäkring, bank eller finans i några år.

Det är positivt om du har erfarenhet av att arbeta i ett företag där det råder en stark utvecklingstakt och ett högt tempo.


Personliga egenskaper

Du är lyhörd och flexibel och har lätt för att samarbeta med olika människor.

Personlig mognad och en hög integritet är centralt.

Du är analytiskt stark, har lätt för att dra slutsatser och för att komma vidare.

Du är lösningsorienterad, ansvarsfull och prestigelös.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts, tel: 076-777 03 65 eller lisa.robberts@qsearch.se Välkommen med din ansökan!