Tjänsten är tillsatt

Folksam söker försäkringsmedicinsk specialist


Avdelningen Produktutveckling Risk har som huvuduppgift att utveckla, förvalta och avveckla produkterbjudanden inom försäkringsområdena Sak- och Personrisk. Vi ansvarar för produkter såsom Hem-, Villa-, Fritidshus-, Motor-, Djur-, Båt-, Företagsförsäkringar samt Liv-, Sjuk- och Olycksfallsförsäkringar.

Nu utökar vi avdelningen och söker en specialist som ska ansvara för Folksams Försäkringsmedicinska riktlinjer (FMR). Du verkar för hela Folksam och är en del av Personriskgruppen som i dagsläget består av 14 medarbetare och en gruppchef. Avdelningen ingår i enheten Produkt som framförallt ansvarar för att förvalta och utveckla försäkringsprodukter och prissättningsprocessen samt för att säkerställa att produkterna är lönsamma.


Det här gör du som försäkringsmedicinsk specialist på Produkt

Som ansvarig för FMR har du en viktig roll i vårt utvecklings- och förvaltningsarbete i bedömning av försäkringsmedicinska risker för hela Folksam. Du planerar, prioriterar och genomför uppdrag i samarbete med kollegor inom Produktenheten och avdelningen för försäkringsmedicinsk riskbedömning.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• Ta fram underlag och utveckla Folksams försäkringsmedicinska riktlinjer för riskbedömning.
• Ge stöd till de försäkringsmedicinska riskbedömarna i affärsmässiga beslut samt svåra ärenden.
• Vara kontaktperson mellan Riskbedömningen och Återförsäkringsbolag.
• Representera Folksam i Personförsäkringsnämnden och branschgemensamma forum gällande försäkringsmedicinsk riskbedömning.
• Vara sammankallande i frågor rörande försäkringsmedicinsk riskbedömning för Riskbedömningen/Skador/Produkt/Affären/Återförsäkringsbolag.
• Omvärldsbevakning av faktorer som påverkar framtida riskbedömning.
• Vara kontakt för media rörande de försäkringsmedicinska riktlinjerna.
• Bidra till utvecklingen av produkter och hälsodeklarationer


Är du den vi söker?

Vi söker dig med akademisk utbildning, gärna inom hälso- och sjukvård till exempel sjuksköterska, eller jämförbar erfarenhet som säkerställer relevant faktakunskap för området. Du har mycket djup kunskap inom området och flera års erfarenhet av försäkringsmedicinsk riskbedömning. Du har även erfarenhet av att delta i projekt eller driva uppdrag där olika intressenter är involverade.

För att lyckas i rollen behöver du ha tydliga värderingar alltid ta med det etiska perspektivet. Du bör vara kreativ, ha god pedagogisk och kommunikativ förmåga så att du kan tydliggöra komplex information. Du delar med dig av kunskap till dina kollegor. Du har god analytisk förmåga och tänker strategiskt.


Det är viktigt att du attraheras av våra kärnvärden – personlig, engagerad och ansvarstagande, och med det har en öppen och prestigelös framtoning. Vi är ett ömsesidigt försäkringsbolag med ett viktigt ansvar gentemot våra kunder.


Personliga egenskaper

Du är en förtroendeingivande person som kan leva upp till höga förväntningar. Du är drivande, jobbar självständigt och fattar beslut på egen hand men du trivs också med att samarbeta med många olika intressenter och skapa resultat genom en laginsats. Du arbetar strukturerat och har ett flexibelt förhållningssätt, planerar och organiserar ditt arbete effektivt samt håller tidsramar.


Ytterligare upplysningar erhålles av Anna Enggren Johanson på Qsearch, tel 076- 119 61 97. Fackliga representanter: FTF Patric Sundell, 0708-31 53 05, och Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson, 0708-31 61 44, och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32. Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar våra medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, https://folksam.se/att-jobba-har. Folksam erbjuder många karriärmöjligheter i ett ansvarstagande företag. Vi är ett av Sveriges största försäkringsbolag och har cirka 3 900 medarbetare. Nästan varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi finns över hela landet och tillsammans med våra dotterbolag erbjuder vi en bredd av tjänster som inte många andra har. Folksam erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet och gillas av många. Vi ägs av våra kunder och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför arbetar vi för att kunderna ska vara rätt försäkrade men också förebyggande med trafiksäkerhetsforskning, aktivt miljöarbete och ansvarsfullt ägande.