Tjänsten är tillsatt

Förvaltningsledare verksamhet


AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.
Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.
Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.


Arbetsuppgifter

Är du den som kan hjälpa oss att skapa en effektiv förvaltning? Det innebär att stödja, vidmakthålla, vidareutveckla och tillgängliggöra olika slags stöd för att leverera nytta till verksamheterna, framförallt inom Försäkringsadministration och Produkt. AMF är inne i en spännande förändringsresa på väg mot ett agilt arbetssätt.

Som Förvaltningsledare verksamhet arbetar du tillsammans med Förvaltningsledare IT för att verkställa det som planerats i Förvaltningsplanen.

Du arbetar med att vidmakthålla och vidareutveckla verksamhetsprocesser inom givna ramar.

Du driver de verksamhetsnära delarna inom objektet d v s fångar upp utvecklingsbehov och förbättringsåtgärder och ser till att det finns fungerande grundstrukturer, en aktuell backlog och samt prioritering av backlog.

Du har ett brett kontaktnät och samarbetar med många olika roller och områden, både inom AMF och externt med t ex Itello.

I projekt är du med tidigt för att proaktivt ställa krav på förvaltningsbarhet av det som utvecklas i projekten. Du är även mottagare för verksamheten då projekten stänger.


Utbildning/bakgrund

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning.

Du har:
- erfarenhet av att leda större uppdrag och grundläggande projektmetodik
- grundläggande kunskap om ekonomisk uppföljning och planering
- erfarenhet av verksamhetsutveckling
- erfarenhet av leveranstörsstyrning och avtalsuppföljning
- erfarenhet av målstyrning
- erfarenhet av förändringsledning
- det är meriterande om du har kunskap om förvaltningsstyrning, agilt arbetssätt, tjänstepension och försäkringssystemet Inca


Personliga egenskaper

Då tjänsten innebär samarbete med många olika grupper och människor är det viktigt att du är skicklig på att skapa förtroende och relationer.

För att klara denna roll vill vi att du har en förmåga att driva igenom fattade beslut och leda aktiviteter.

Du har en mycket god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga.

Du har en förmåga att fatta beslut.

Du har en förmåga att delegera och följa upp.

Du klarar av att ha många ”bollar” i luften och jobbar på ett strukturerat sätt.

Du är resultatorienterad och drivs av att utveckla verksamheter och dig själv.

För att trivas i rollen är det även viktigt att du har förmåga att hantera förändringar och motiveras av nya utmaningar.


Har du frågor kring tjänsten kontakta Lisa Robberts på Qsearch, lisa.robberts@qsearch.se eller 076-7770365. Välkommen med din ansökan!