Tjänsten är tillsatt

AMF söker Verksamhetsarkitekt med inriktning process


AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 600 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.
Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.
Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.


Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta med och ansvara för vidareutvecklingen av AMF’s metodik för processmodellering och samtidigt gillar att operativt arbeta med att processmodellera och utveckla vår verksamhet.

Som verksamhetsarkitekt är ditt fokus att ta fram och arbeta med våra målbilder för de viktigaste verksamhetsprocesserna, kopplat mot våra strategier och verksamhetsmål. Med detta som verktyg säkerställer du att vi tar fram effektiva lösningar och förändringar inom AMF.

Du arbetar tillsammans med specialister inom verksamheten, IT, samt övriga verksamhetsarkitekter och AMF’s chefsarkitekt. Arkitekter finns i olika delar av organisationen och du ingår i en arkitekturfunktion för att få ihop alla dimensioner. Arbetet i arkitekturfunktionen leds av vår chefsarkitekt.

Som verksamhetsarkitekt inom processområdet är du placerad på verksamhetssidan i gruppen ”Förvaltning & verksamhetsutveckling”. Vi ansvarar främst för att förse avdelningen Kundadministration med kompetens men även, vid behov, andra intressenter i organisationen.

Tillsammans med övriga verksamhetsarkitekter har du även ansvar för att det finns metoder och verktyg för verksamhetsarkitektur samt att dessa vidareutvecklas.


Utbildning/bakgrund

Vi ser gärna att du har akademisk examen.

Vi söker dig som har gedigen kunskap och minst några års erfarenhet som verksamhetsarkitekt.

Det är meriterande med erfarenhet av arbete inom försäkringsbranschen, och då gärna inom tjänstepension.

För att lyckas är det viktigt att du kan driva och facilitera workshops.

Du är lika van att arbeta självständigt som att arbeta i grupp. Du kan analysera och sammanställa ett resultat samt presentera slutsatserna för beställare och styrgrupper.


Personliga egenskaper

Du är skicklig på att skapa förtroende och relationer. Tillsammans med andra är du lyhörd och smidig i umgänget, visar respekt och har lätt att samarbeta.

Du skapar nya idéer, infallsvinklar och insikter liksom att du söker möjligheter till förbättring av organisationen. Du uppfinner effektiva förändringsinitiativ.

Du har en god analytisk förmåga och ser till helheten.

Du anpassar dig till ändrade förhållanden och accepterar nya idéer och initiativ till förändringar liksom att du anpassar dig till olika människor och situationer.

Du är strukturerad och organiserar resurser, planerar aktiviteter, sätter upp tidsramar samt följer upp planer.

Du är även skicklig på att uttrycka dig i både muntlig och skriftlig form, samt visualisera komplexa strukturer och samband. Du uttrycker dig tydligt och övertygande såväl i grupp som på tu man hand.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, tel: 076-777 03 65 eller lisa.robberts@qsearch.se. Urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!