Tjänsten är tillsatt

Portfolio Manager Motor


Moderna Försäkringar är en del av Tryg Forsikring A/S som är Danmarks största försäkringsbolag. Försäkringsverksamheten bedrivs i Danmark, Norge och Sverige och i koncernen arbetar 4000 medarbetare. Moderna Försäkringar fortsätter att växa i Sverige genom vårt nytänkande sätt där vi mixar hög service med effektivitet och utveckling inom våra kärnområden produkt, försäljning och skadereglering.


Tjänsten

Nu söker vi en Portfolio Owner Motor med gedigen försäkringskunskap, erfarenhet av att ta ett helhetsansvar för resultaträkningen och ett track record bestående av framgångsrikt affärsansvar.

Du kommer att arbeta på vårt kontor i Stockholm eller Malmö och ingå i ledningsgruppen för Affärsområde Privat.

Som Portfolio Owner Motor tar du ett helhetsansvar för att utvecklingen i Modernas motorförsäkringsportfölj är framgångsrik, både i termer av försäljning/topplinje och lönsamhet/bottenlinje. Du och din enhet kommer ytterst att mätas på portföljens totalkostnadsprocent (Combined ratio).

Du bidrar också till tillväxt genom att ta ägarskap för förnyelse och utveckling av kundengagemanget. Dina insikter medför att du blir en nyckelperson inom budgetering, uppföljning och prognostisering.

Vi erbjuder ett stort mandat och ägandeskap för affären inom Motor och genom tätt samarbete med tex Operations, Digital, Marknad & Erbjudande och Pris & Analys når du dina uppsatta mål. Du är i din roll en spindel i nätet och en central ledarfigur för att vi ska lyckas realisera vår strategi och ha en framgångsrik motorförsäkringsaffär.

Vidare har Moderna försäkringar alltid varit en framåtlutad innovativ aktör på jakt efter nya sätt att möta och serva moderna försäkringstagare och överträffa deras förväntningar. I arbetet med att utveckla vårt erbjudande är både din försäkringskompetens och starka personliga drivkraft en ovärderlig ingrediens.

Du är del av affärsområdesledningen inom Privat där du bidrar med senioritet, strategisk förmåga och en bred kunskap som spänner över hela affärsområdets verksamhet.

I tjänsten har du för närvarande personalansvar för en person som arbetar i rollen som Försäljningsansvarig, med stort fokus på exempelvis partnerbaserad affär.


Din bakgrund

Du har teknisk eller ekonomisk universitets- eller högskoleexamen.

Du har väldigt god förståelse för vad som driver värde i alla steg av en försäkringsaffär och har erfarenhet av att på detaljnivå och med ett analytiskt angreppssätt utveckla försäkringsportföljen. Du har under minst tre år arbetat med ett tydligt och större eget affärsansvar och i det uppvisat goda resultat när det gäller att åstadkomma lönsam tillväxt inom din affär.

Någon form av ledarerfarenhet är klart positivt. Du behöver besitta tydliga ledaregenskaper, en personlig mognad och vara van vid ledningsgruppsarbete. Nu brinner du för att ta nästa steg och genom att ta ett större affärsansvar, jobba bredare med fler delar av affären samt i väl fungerande samspel med övriga organisationen utveckla och driva din portfölj mot högt uppsatta mål.


Personliga egenskaper

Vi ser att du:
• drivs av en stor lust att ta ett tydligt ägarskap till hela affären och skapa något helt nytt
• vill påverka alla länkar i kedjan för att skapa fantastiska resultat
• är analytisk, nyfiken och öppen och ser vad som ligger bakom siffrorna
• är hands-on och får saker gjorda i din enhet och genom gott samarbete med andra
• verkligen vill utveckla och förbättra din försäkringsaffär och är en resultatorienterad person som älskar att arbeta mot tydliga mål
• har mycket tydliga ledaregenskaper och är bra på att bygga framgångsrika team
• är beslutsför och handlingskraftig


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.