Tjänsten är tillsatt

Underwriter till International Aviation


Flygavdelningen i Stockholm, som ingår i HDI Global Specialty SE, har en ledande ställning och tecknar försäkringar över hela världen för flygbolag, flygplan- och flygmotortillverkare, flygplatser och andra aktörer inom flygbranschen.

HDI Global Specialty SE, med en premievolym på över 1 miljard Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med drygt 33 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av världens största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 50 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. flyg, marin, politiska risker, egendom, motor och ansvar.


Om tjänsten

Är du en lagspelare med hög affärsmässighet som vill arbeta med flygförsäkring, i en internationell miljö inom ett av världens ledande bolag?

I rollen som Underwriter har du en nyckelposition och ingår i Airline-teamet inom International Aviation. Du arbetar med att teckna direktförsäkringsaffär på den internationella flygförsäkringsmarknaden med tyngdpunkt på Airline. Dina kunder är flygbolag över hela världen och försäkringsmäklare inom främst Londonmarknaden men även USA.

Du kommer också att arbeta med Aerospace, där kunderna är flygplans- och flygmotortillverkare, flygplatser och andra aktörer inom flygbranschen. Du arbetar mycket med relationsskapande aktiviteter gentemot mäklare och kund och kommer att resa mycket i tjänsten till främst London, men även Asien och USA där våra stora kunder finns.

Vi är ett välkänt och väletablerat namn med mycket gott renommé och en stark finansiell rating, vilket gör oss till en eftertraktad partner för kunder från hela världen.

Tillgång och efterfrågan styr prissättning och det är viktigt att ha ett öra mot marken, läsa av förändringar och använda dessa kunskaper i prisförhandlingar. Vi har egna system och analysmodeller, som behöver kontinuerligt utvecklas och du förväntas delta aktivt i detta arbete. Du bidrar aktivt i vår marknadsbevakning och analyserar flygmarknaden och vår portfölj. Du arbetar i ett team där man arbetar tillsammans för att uppnå bästa resultat och där man hjälper varandra vid behov.


Vi söker dig

Som har erfarenhet av försäkringsbranschen, till exempel som Underwriter, kundansvarig eller mäklare. Akademisk examen är en merit. Du har en gedigen erfarenhet av att göra affärer i en internationell (företrädesvis brittisk) miljö. Du har god förmåga att uttrycka dig både muntligt och skriftligt på engelska, så att du kan kommunicera obehindrat med mäklare och kunder. Kan du ytterligare språk är det en tillgång. Det är positivt om du tycker att flygbranschen är spännande och följer med i vad som händer inom den, då det är en viktig del av våra kunders levebröd och vardag, som de gärna delar med oss.


Personliga egenskaper

Du drivs av att bygga kundrelationer, agera affärsmässigt och professionellt. Det är viktigt att du kan uttrycka dig klart och tydligt. Du gillar att arbeta mot ambitiösa mål och du har en god analytisk förmåga och förstår att samtidigt som du vill skapa volym och bra affärer är det minst lika viktigt att kunna tacka nej till risker du inte tror på eller som har fel pris. Du trivs med att arbeta mot deadlines och är flexibel inför periodvisa arbetstoppar. Du har lätt för att samarbeta med andra, är prestigelös och trivs med att dela med dig av dina kunskaper och gillar att lära dig mer av andra.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11. Fackliga ombud FTF: Lotta Sluug, kontaktas via växeln:08-617 5400 SACO: Åse Lindberg, kontaktas via växeln:08-617 5400