Tjänsten är tillsatt

Gruppchef Skador Egendom Privat med placering i Malmö


Gjensidige Försäkring är ett av Nordens största försäkringsbolag med verksamhet i Norge, Danmark, Sverige och Baltikum. Skadeförsäkring har varit vår kärnverksamhet i Norge i nästan 200 år. I Sverige etablerades Gjensidige Försäkring år 2006 och erbjuder försäkringsprodukter till privatpersoner och näringsliv med utgångspunkt i visionen ”Vi ska känna kunden bäst och bry oss mest”. Gjensidiges skadeavdelning består av ca 80 skadereglerare inom Motor-, Civil- och Företagsförsäkring.


Arbetsuppgifter

Du har det övergripande ansvaret för enhetens leveranser av skadereglering. Din grupp består idag av sju skadereglerare. I Malmö arbetar du nära två andra gruppchefer inom skador, och på kontoret finns också all verksamhet för privat kundservice och försäljning.

Du rapporterar till Skadechef Sverige och är en aktiv deltagare i skadeledningen och arbetar fokuserat för att uppfylla de mål och strategier som satts upp för skadeverksamheten i Sverige.

Du ser möjligheter och drivs av att utveckla personal och arbetssätt inom enheten, så att leveransen till kund blir marknadens bästa. För att klara av uppdraget behöver du vara en tydlig ledare, en god kommunikatör, samt ha en förmåga att se helheter framför detaljer.

Du ska tillsammans med medarbetarna inom gruppen säkerställa att enheten når sina mål för kundnöjdhet, kvalitet och effektivitet. I uppdraget ingår ett ansvar för:

- Daglig ledning och styrning av gruppen. Det innebär att säkerställa att driften fungerar på ett så optimalt sätt som möjligt i en telefonintensiv verksamhet.
– Uppföljning och utveckling av medarbetare inom enheten.
– Utvärdering och utveckling av arbetssätt inom enheten.
– Bidra till ett välfungerande samarbete med övriga grupper. Gemensam utveckling av Skadeavdelningen.


Utbildning/bakgrund

Du har relevant akademisk utbildning, t ex inom ekonomi eller juridik.

Du har arbetat några år inom försäkringsbranschen. En passande bakgrund är Gruppchef eller Teamledare för en skadeverksamhet, gärna inom privatskador. Du kan också arbeta i motsvarande ledarposition inom kundtjänst, försäljning eller liknande. Det viktigaste är att du har erfarenhet från ledarskap i en personalintensiv organisation.

Det är positivt om du har erfarenhet av process- och eller verksamhetsutveckling.


Personliga egenskaper

Du har ett gott omdöme, personlig mognad och dokumenterat goda ledaregenskaper samt hög integritet.

Du är analytisk och strukturerad.

Socialt säker, energirik och en stark egen drivkraft samt arbetar lösningsorienterat.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11.