Tjänsten är tillsatt

Produktspecialist med systeminriktning


Gjensidige är ett ledande nordiskt sakförsäkringsbolag. Vi har cirka 4 000 medarbetare i sex länder och är noterad på Oslo Börs. Här erbjuder vi sakförsäkring, precis som i Norge, Danmark och Baltikum. Norge erbjuder även banktjänster, pension och sparande. I Sverige etablerades Gjensidige Försäkring år 2007 och erbjuder försäkringsprodukter till privatpersoner och näringsliv med utgångspunkt i visionen ”Vi ska känna kunden bäst och bryr oss mest”.


Arbetsuppgifter

Genom kraftig tillväxt de senaste åren har vi breddat vår produktportfölj med fler partnerlösningar och en produktmiljö med en komplex systemflora. Produkt & Pris utökar nu sin avdelning med en ny befattning, Produktspecialist med systeminriktning.

Som Produktspecialist ingår man i gruppen Motor och Produkt, även om man arbetar tvärfunktionellt över samtliga grupper inom Produkt & Pris. I gruppen Motor och Produkt arbetar 6 personer och du rapporterar till chefen för Produkt & Pris, Sverige.

Gjensidige övergår nu till ett nytt kärnsystem. Initialt kommer du att arbeta med förberedelse för övergång till nytt system för att sedan arbeta med den faktiska övergången, vilket kommer ske i projektform. Målsättningen är att skapa en nordisk samhörighet systemmässigt, även om anpassningar finns till de olika marknaderna. Ditt ansvarsområde innefattar primärt den svenska marknaden.

Till viss del kommer arbetet även att bestå av traditionella produktrelaterade arbetsuppgifter såsom villkor, produktinnehåll och produktutveckling.

I rollen samarbetar du primärt med IT samt externa systemleverantörer, liksom övriga grupperingar inom Produkt & Pris. Kravställning mot IT ingår i rollen.


Utbildning/bakgrund

Det är meriterande med en akademisk utbildning.

Du har erfarenhet av att ha arbetat i en systemnära produktspecialistroll under några års tid.

Det är meriterande om du har arbetat inom försäkringsbranschen alternativt inom bank och finans.

Om du har arbetat med systemet AS400, har erfarenhet av att genomföra konverteringar mellan olika system alternativt byggt produkter i system är det meriterande.

I tidigare befattningar har du uppvisat utmärkta färdigheter i att arbeta självständigt.

Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift.


Personliga egenskaper

Du har en förmåga att skapa relationer och nätverk.

Där lär dig snabbt nya uppgifter och visar en snabb förståelse av ny information.

Du har en förmåga att planera och organisera ditt arbete liksom att du övervakar arbetet gentemot slutdatum och milstolpar.

Du anpassar dig till ändrade förhållanden och accepterar nya idéer och initiativ till förändringar.


Ytterligare upplysningar erhålles av Lisa Robberts på Qsearch, lisa.robberts@qsearch.se alt telefon 076-777 03 65. Välkommen med din ansökan!