Tjänsten är tillsatt

Max Matthiessen söker Chef för Affärsområde Sak


Max Matthiessen är, tillsammans med Willis Towers Watson, Nordens ledande konsult och förmedlare inom försäkring, förmåner, HR samt sparande. Genom vårt internationella nätverk har vi tillgång till resurser, erfarenhet och kompetens. Det gör oss till en helhetsleverantör med lokal styrka och global närvaro. Våra rådgivare, sakförmedlare, administratörer och specialister har lång erfarenhet av att hjälpa företag och privatpersoner med upphandling, analys, paketering, rådgivning och administration av marknadens främsta spar- och försäkringslösningar. Vi vet att vår erfarenhet och rådgivning gör skillnad. Företaget grundades 1889. Idag har vi cirka 440 medarbetare på ett 30-tal orter över hela Sverige.

Nu söker vi dig som vill driva och utveckla vårt snabbt växande affärsområde inom Sak.
Inom affärsområdet finns idag drygt 30 medarbetare, fördelade på kontor i hela landet. Affärsområdet växer i snabb takt och ska fördubblas inom de närmaste tre åren, därför är den viktigaste uppgiften i uppdraget är att växa verksamheten och etablera Max Matthiessen som en stark aktör med fokus på rådgivning till medelstora företag.


Arbetsuppgifter

Du leder och driver affärsområdet Sakförsäkring, bestående av cirka 20 team med 30 medarbetare och 3 administratörer.

Du ingår i koncernledningen och tillsammans med ledningen utformar du affärsplan och tar fram alternativa strategier för att möta en konkurrensutsatt marknad.

Uppdraget innebär att skapa förutsättningar för att växa verksamheten. Du bidrar till att hitta nya affärsmöjligheter och till att främja samarbeten inom koncernen.

Du organiserar och driver försäljningsarbetet, driver arbetet med teamekonomi och rekrytering, utvecklar koncept och erbjudanden liksom analyserar omvärld, marknad och förutsättningar.

En av de viktigaste uppgifterna är rekrytering av nya team, samt coachning av nuvarande team för att säkerställa affärsmannaskap och god lönsamhet.

I uppdraget ingår kravställning av systemstöd och verktyg för effektiva arbetsprocesser.


Utbildning/bakgrund

Vi söker dig med djup kunskap om och erfarenhet av den svenska sakförsäkringsmarknaden och dess produkter.

En förutsättning är att du har arbetat med försäljning i försäkringssektorn. Meriterande är erfarenhet av att leda och utveckla säljorganisationer.

Du har erfarenhet av att leda större organisationer med fler än 30 medarbetare. Likaså är du van vid att ha resultat- och budgetansvar.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett brett och väl utvecklat nätverk och är intresserad av att delta i branschgemensamma arbeten.


Personliga egenskaper

Du är en engagerad ledare som motiverar dina medarbetare och ger dem de befogenheter som krävs för att de ska kunna lyckas med uppgiften.

Det är viktigt att du är kommersiellt inriktad och brinner för att växa affären tillsammans med dina medarbetare.

Du fokuserar på resultat och lönsamhet liksom är verbalt stark och en skicklig kommunikatör.

Du tar egna initiativ, är handlingskraftig och beslutsför.


Ytterligare upplysningar erhålles av Helena Pettersson på Qsearch, tel 0705-938766.