Tjänsten är tillsatt

If... söker Ansvars Underwriter


If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten var 39 miljarder svenska kronor år 2008. Bolaget har cirka 6 900 anställda. If ägs av finländska Sampokoncernen.

If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Baltikum och Ryssland. Dessutom erbjuder vi nordiska kunder med internationell verksamhet service vid filialkontor och via nätverk.

Som kund i If vill vi att du ska känna dig trygg med ditt val av försäkring och försäkringsbolag. Vi vill också att det ska löna sig för dig som kund att välja If. Därför erbjuder vi våra befintliga och nya kunder ett antal fördelar, såsom If Plus och Självriskkonto för privatpersoner och If Login för företagskunder.


Arbetsuppgifter

Ansvarsavdelningen ansvarar för underwriting av alla typer av ansvarsförsäkringar för nordisk industri och deras verksamhet utomlands. Underwriting är förmågan att selektera, analysera, utforma och prissätta en försäkringsrisk. En skicklig underwriter skall kunna erbjuda erfarenhet, kunskap, service och finansiell stabilitet till sina kunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Riskbedöma, designa, premiesätta och marknadsföra försäkringslösningar inom ansvarsförsäkring.

- Förhandla med kunder och mäklare.

- Ge kunder och mäklare löpande service i försäkringsfrågor.

- Arbeta med produktutveckling.

- Samarbeta med andra- både internt och externt- angående
skador, juridik, risk management och återförsäkring.

Inom avdelningen arbetar man i kundteam där du kommer att ansvara för samordningen av de specialistresurser som behövs för kunden inom ansvarsförsäkringsområdet.

Befattningen innebär många externa kontakter med mäklare och kunder, det innebär resor både inom och utanför Norden.

Gruppen består av 13 personer med placeringsort i Stockholm.


Utbildning/bakgrund

Du bör ha en juridisk eller ekonomisk högskoleutbildning.

Du har arbetat ett år eller mer i en liknande position och kan komma ifrån ett försäkringsbolag, förmedlingsföretag eller skaderegleringsföretag. Du har god försäkringskompetens och känner till de försäkringsprodukter och försäkringslösningar som finns på marknaden.

När introduktionen är klar skall du kunna möta kund och mäklare och känna dig komfortabel. Du har en god datormognad och en förutsättning för att lyckas som Ansvars Underwriter inom industrisegmentet är goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.


Personliga egenskaper

Du är kvalitetsorienterad, är observant på mål och fastställt kvalitet.

Du är engagerad och nyfiken inom ditt specialistområde. Du förstår de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av ditt arbete och håller dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt område.

Du är analytiskt lagd, gör systematiska och rationella bedömningar grundade på relevant inomformation, granskar information på ett kritiskt sätt och ser potentiella begränsningar.

Du är lyhörd och smidig i umgänget med andra, visar respekt och har lätt för att samarbeta.

Verkligenheten på avdelningen innebär periodvis högt tryck, hårt arbete och många timmar på jobbet. För att lyckas i tjänsten måste du ha en uthållighet och arbeta ihärdigt och effektivt även i motgång och under press. Du bibehåller ditt lugn och behärskar situationen.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 0707-72 77 11. Sista ansökningsdag är den 23/4-2010. Fackliga företrädare SACO, Leif Kjellin, 060-633 54 09 FTF, Maria Flodqvist, 08-792 82 77