Tjänsten är tillsatt

Skadechef till Ikano Försäkring med ansvar för Riskbedömning


Ikano Försäkring är en del av Ikanos affärsområde försäkring som ingår i Ikano koncernen. Affärsområdet Försäkring är ägt av Ikano (51%) och Ikea (49%). Ikano är en internationell koncern som utvecklar, äger och förvaltar företag in områdena Finans, Fastighet, Försäkring, Kapitalförvaltning och Detaljhandel. Ikano bildades 1988 och ägs av familjen Kamprad.

Ikanos styrka kännetecknas av att vi arbetar tillsammans för att skapa långsiktiga lösningar baserade på schyssta villkor som skapar mervärden för våra samarbetspartners, kunder och oss själva.


Arbetsuppgifter

Du kommer att bygga upp skadeavdelningen och samtidigt ha ett ansvar för riskbedömningen. Du kommer att skapa rutiner för skadereglering och riskbedömning, övervaka att rutiner följs samt implementera dessa i organisationen. Du kommer självständigt hantera ärenden, utredningar samt förhandlingar med externa partners såsom skaderegleringsföretag, aktuarier, advokater, och återförsäkrare. Du kommer ansvara för utbildning och till början ha personalansvar för 1 person.


Utbildning/bakgrund

Akademisk examen, gärna jur kand examen

Gedigen erfarenhet av personrisk skadereglering och gärna erfarenhet av att arbeta som skadechef. Vana att arbeta med skräddarsydda villkor och förhandlingsvana. Ett krav är att du har erfarenhet av skadereglering av både sak/liv skador för privatpersoner. Praktisk erfarenhet av riskbedömning avseende personrisker är meriterande. Du måste ha mycket goda verbala kunskaper i Engelska.


Personliga egenskaper

En person som får saker att hända. God förmåga och vilja att förhandla. Du är fokuserad på kunden och är en mycket god kommunikatör. För att lyckas i denna tjänst så måste du tycka om att arbeta självständigt.


Ytterligare upplysningar erhålles av Per Dymér på Qsearch, tel 070 278 76 68.