Tjänsten är tillsatt

If söker Account Executive till Malmö


If är Nordens ledande skadeförsäkringsbolag med cirka 3.6 miljoner kunder. Bruttopremieinkomsten 2009 var 41 miljarder svenska kronor. Bolaget har cirka 6 600 anställda. If ägs av finländska Sampokoncernen. If erbjuder skadeförsäkringar för kunder på nationella marknader i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Baltikum och Ryssland. Dessutom erbjuder vi nordiska kunder med internationell verksamhet service vid filialkontor och via nätverk. Affärsområdet Sales and Client Servicing Sweden är ansvarig för AO Industrials kund- och mäklarrelationer i Sverige. Vår kundbas består av kunder med en omsättning överstigande MSEK 500 och mer än 500 anställda. AO Industrials Bruttopremie i Sverige är ca 2.5 miljarder svenska kronor och vår marknadsandel inom detta segment är drygt 35%. Vi söker nu en Account Executive med placering i Malmö.


Arbetsuppgifter

En Account Executive är ansvarig för relationen och bearbetningen av AO Industrials Kund och Mäklarkontakter. Vår kundbas består av kunder med en omsättning överstigande MSEK 500 och mer än 500 anställda. Portföljen du kommer att arbeta med innehåller Egendom, Ansvar, Marine/Cargo, Motor samt EB. För denna AE roll i Malmö ingår också att ta ansvar för AO Industrials logistikaffär, och i portföljen ingår några av de största Nordiska transportföretagen. Dina arbetsuppgifter består huvudsakligen av att leda ett antal kundteam, ta fram kundstrategier och planera samt genomföra kund/mäklaraktiviteter. Rollen innebär också en aktiv roll i framtagandet av lämpliga kundlösningar. Till din hjälp har du kundteam som består av bl a kompetenta Underwriters och Riskingenjörer. Du har inget personalansvar. Du rapporterar direkt till Chefen för Sales & Client Servicing Sverige.


Utbildning/bakgrund

En fördel med akademisk examen och då gärna en jur kand examen, men det är inget krav. Det viktigaste är adekvat yrkeserfarenhet och att du har de personliga egenskaper som krävs.

Du bör ha gedigna kunskaper inom industriförsäkring samt behärska engelska i tal och skrift. Fördel med goda kunskaper i tyska samt erfarenhet av affärskontakter med tyska företag. Vi söker dig som har ett driv och är entreprenörmässig, men ännu viktigare att du har kunskap, förmåga och intresse av att på ett kompetent sätt föra en dialog gällande olika produktlösningar med AO Industrials kund- och mäklarkontakter. Vi tror att du för att vara framgångsrik i denna befattning behöver en förmåga att skapa förtroende samt är kund och lönsamhetsorienterad. Viktigt med erfarenhet av kundkontakter och förhandlingar med större företag, och att du är en person som har förståelse för de stora företagens behov. Du har en vana med kontakter på senior nivå, och känner dig bekväm i denna miljö, du är själv en senior person.


Personliga egenskaper

Du motiverar dina kollegor och stödjer dem med vad som krävs för att de skall lyckas med sina uppgifter. Du påverkar andra människors åsikter på ett sätt som leder till acceptans och samförstånd. Du är duktig på muntlig kommunikation och uttrycker dig klart, tydligt, och övertygande såväl i grupp som på tu man hand. Du är handlingsinriktad och engagerad. Du är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta i gång aktiviteter. Du arbetar hårt för att nå dina mål, du visar entusiasm och är inriktad på fortsatt karriär.


Ytterligare upplysningar erhålles av Per Dymér på Qsearch, tel 070 278 76 68.