Tjänsten är tillsatt

Svedea söker Webutvecklare


Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än hundratusen båtar, motorcyklar och snöskotrar men också ett stort antal företag. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.


Webutvecklare med fokus på back-end

Vi söker nu en senior webbutvecklare med erfarenhet av framförallt back-end. Du kommer att ingå i vår IT-/systemavdelning som består av ett tiotal drivna personer som arbetar med utveckling och förvaltning av våra försäkringssystem och webbplattformar samt drift och underhåll av vår IT-infrastruktur.
Rollen är bred och arbetet innefattar både nyutveckling och förbättringar av befintliga system. Du kommer att arbeta med allt från krav, planering, utveckling till implementation och drift.
Har du precis som vi stora ambitioner och vill ligga i framkant är det här ett drömjobb.


Det här förväntar vi oss av dig

Vi vill att du tar ett brett ansvar i de utvecklingsprojekt där du är inblandad. Du har tillräcklig med erfarenhet för att axla en arkitektroll och känner dig bekväm med att vara drivande i hela utvecklingsprocessen, från kravfas till implementation. Du har ett passionerat intresse för webb och brinner för teknikutveckling. För att lyckas i tjänsten är det viktigt att du dessutom har en förståelse för och intresse av den affär som systemen ska stötta.
Du bör ha ett strukturerat arbetssätt och vara noggrann och mån om att ditt arbete håller god kvalitet. Du kommer gärna med egna initiativ och visar stort driv och engagemang. Eftersom Svedea är ett snabbt växande bolag där både arbetstempo och förändringstakt är hög är det viktigt att du är flexibel och ser möjligheter även då förutsättningarna ändras.


Vi gillar att du har/Det här kan du förvänta dig

• Akademisk examen inom system-/datavetenskap eller motsvarande
• Flera års arbetslivserfarenhet som webbutvecklare med fokus på back-end
• Erfarenhet av att hantera och bygga systemarkitekturer
• Erfarenhet av att bygga integrationer mot olika system (Webservice/API)
• Erfarenhet av hela utvecklingsprocessen från krav och design till konstruktion, test och implementation
• Mycket goda kunskaper inom ASP.NET MVC, C#
• Mycket goda kunskaper inom HTML5, Javascript och JQuery
• Erfarenhet av Umbraco, Angular, MSSQL, Visual Studio, versionshantering

Som senior utvecklare spelar du en tongivande roll och kommer att vara med och leda och driva arbetet med vår webbplattform. I rollen ingår att du ansvarar för både arkitektur och tekniklösningar samtidigt som du aktivt deltar i utvecklingen av våra webbsystem och mobila applikationer samt integration med våra försäkringssystem. Utvecklingen sker i Microsoft-miljö med .Net och Visual Studio där vi använder de senaste utvecklingsmiljöerna och verktygen.

Du kommer att jobba i ett utvecklarteam som brinner för teknik och de möjligheter som digitaliseringen skapar men du kommer även samarbeta med verksamhetens kravställare, webmaster och E-commerce manager.

Svedea är en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är 70 medarbetare och vårt huvudkontor finns nära Hötorget i centrala Stockholm, ett filialkontor finns i Hammarstrand, Jämtland.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 070-7727711