Tjänsten är tillsatt

Svedea söker Systemutvecklare


Svedea är ett snabbväxande specialistbolag inom försäkring. Vi försäkrar fler än hundratusen båtar, motorcyklar och snöskotrar men också ett stort antal företag. Vår övertygelse är att framgång skapas av engagerade medarbetare som trivs på jobbet och vår vision är att förändra försäkringsbranschen. Svedea är en fristående enhet inom världens tredje största återförsäkringskoncern, Hannover Re.


Utvecklare som vill jobba med progress

Vi söker nu en systemutvecklare med erfarenhet av Progress. Som systemutvecklare kommer du att ingå i vår IT-/systemavdelning som består av ett tiotal drivna personer som arbetar med utveckling och förvaltning av våra försäkringssystem och webbplattformar samt drift och underhåll av vår IT-infrastruktur.

Din huvuduppgift blir systemutveckling relaterat till vårt försäkringssystem Winsure, utvecklat i Progress OpenEdge.


Det här förväntar vi oss av dig

Vi ser helst att du har ett par års erfarenhet av Progressutveckling, men du kan även ha erfarenhet av något annat programmeringsspråk och vill lära dig Progress OpenEdge.

Som person gillar du utmaningar, triggas av problemlösning och har ett naturligt driv att söka kunskap och lära nytt. Du är strukturerad och noggrann och håller hög kvalitet i det du levererar. Eftersom Svedea är ett snabbt växande bolag där både arbetstempo och förändringstakt är hög är det viktigt att du är flexibel och ser möjligheter även då förutsättningarna ändras.

Försäkringssystemet är hjärtat i Svedea och det är därför viktigt att du har förståelse och intresse för den verksamhet som systemet ska stötta.


Vi vill att du har/Det här kan du förvänta dig

• Akademisk utbildning inom data-/systemvetenskap eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Ett par års erfarenhet av systemutveckling.
• Erfarenhet av Progress är en fördel men inget krav
• Erfarenhet av försäkringssystemet Winsure är ett plus
• Erfarenhet av försäkringsbranschen är ett plus

Som systemutvecklare blir du en viktig kugge i teamet som utvecklar och förvaltar vår systemplattform. Rollen är bred och innebär såväl deltagande i utvecklingsprojekt som daglig förvaltning. Du kommer att få möjlighet att vara med i alla delar av utvecklingsarbetet, från kravarbete och utveckling till drift/förvaltning.

Du kommer att jobba tätt tillsammans med våra övriga utvecklare, men kommer också att samverka med användare och kravställare från verksamheten.

Vi erbjuder ett intressant jobb fyllt av utmaningar inom hela IT-infrastrukturområdet. Du kommer till en arbetsplats som inte liknar någon annan i försäkringsbranschen – energinivån är hög och företagskulturen mycket tydlig. Vi är 70 medarbetare och vårt huvudkontor finns nära Hötorget i centrala Stockholm, ett filialkontor finns i Hammarstrand, Jämtland.


Ytterligare upplysningar erhålles av Stefan Otterbeck på Qsearch, tel 070-7727711