Tjänsten är tillsatt

Senior Aktuarie till Mercer Sweden AB


Mercer är ett världsledande konsultföretag inom HR och relaterade finansiella tjänster och rådgivning. Mercer har mer än 20 000 anställda fördelade i mer än 180 städer och 40 länder. Som en del av Marsh & McLennan Companies Inc. kan vi även förmedla rådgivning och tjänster från våra systerföretag Marsh, Guy Carpenter och Oliver Wyman. I Sverige har Mercer funnits sedan 1992 och idag har vi ca 80 medarbetare vid kontoren i Stockholm och Göteborg. Mercer har en affärsdriven företagskultur som är resultat, målstyrnings och kund orienterad.


Arbetsuppgifter

Mercer är ett amerikanskt bolag, men verkar under svenska förhållanden, och vi har på kort tid vuxit till att bli den ledande oberoende aktuariekonsulten på den svenska marknaden. Som senior aktuarie ingår du i vårt aktuariella team i Stockholm inom affärsområdet Retirement, Risk and Finance, och rapporterar direkt till vår Norden chef för affärsområdet. Vi arbetar i en internationell miljö och huvuddelen av våra kunder är nordiska multinationella företag.

Du kommer att vara kundansvarig konsult mot ett antal av våra befintliga kunder inom gruppen multinationella företag. Ett huvudområde är IAS 19 – värderingar samt global koordinering – men vi önskar också att du har ett driv att utveckla vår affär med dessa kunder inom närliggande områden som strategier för att hantera risker kopplade till pensionsplaner, investeringsstrategier etc.
Vidare blir du ansvarig aktuarie på Mercer för området pensionsstiftelser och –kassor. Vi ser gärna också att du har ett intresse för att ta ett ansvar för frågor kopplade till Solvens II och Captive-lösningar.

Du måste vara stresstålig eftersom det tidvis är hög arbetsbelastning, och då speciellt vid årsskiftet.


Utbildning/bakgrund

Vi söker en Diplomerad aktuarie med flerårig erfarenhet inom området. Det är en fördel om du har en liv bakgrund, men det är inte något krav. Erfarenhet av konsult arbete är meriterande. Du måste hantera engelska obehindrat både i tal och skrift.


Personliga egenskaper

Du måste förstå de tekniska och yrkesmässiga aspekterna av arbetet och du måste hålla dig kontinuerligt uppdaterad inom ditt fackområde. Du uttrycker dig klart och tydligt och är övertygande såväl i grupp som på tu man hand. Du förstår och tillämpar affärsmässiga och företagsekonomiska principer. Du fokuserar på kostnader, vinst, marknader, nya affärsmöjligheter etc. Du är beredd att fatta beslut, ta initiativ och sätta i gång aktiviteter. Du är motiverad att arbeta hårt för att nå målen. Du visar entusiasm och är inriktad på en fortsatt karriär.


Ytterligare upplysningar erhålles av Karin Nilson på Qsearch, tel 070 492 89 98 .